Prima paginăSocialEducatie

Hora Unirii, tradiţie la Școala „Vasile Alecsandri”

Dimensiune text

hora2În fiecare an, pe 24 ianuarie, în curtea Școlii „Vasile Alecsandri” elevii se prind într-o simbolică horă a unirii.

Elevii şi profesorii de la Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri” s-au prins de mână într-o simbolică horă a unirii, în curtea şcolii, asemeni străbunilor care au sărbătorit, astfel, unirea Moldovei cu Țara Românească acum 155 de ani. Hora din curtea şcolii, din pauza mare, din fiecare dată de 24 ianuarie, a devenit deja o tradiţie pentru şcoala romaşcană.

Unirea mică a fost sărbătorită prin mai multe manifestări la care au participat elevii şi profesorii. Astfel, elevii clasei a VIII-a au participat la o dezbatere intitulată „Unirea – visul de aur al românilor dintotdeauna”, iar elevii de clasa a VII-a au organizat un concurs între clase, în care şi-au verificat cunoştinţele de istorie legate de momentul sărbătorit. Câştigători au fost elevii de la clasele a VII-a A şi a VII-a B, la egalitate. Membrii Clubului de istorie „Zamolxis” au organizat dezbaterea „Personalităţi care au contribuit la formarea statului modern român” şi au împărţit colegilor din şcoală pliante cu  câteva informaţii despre importanţa actului care a avut loc în 1859. Festivitatea s-a încheiat cu un moment artistic, în cadrul căruia cei mai talentaţi elevi au susţinut un miniconcert de cântece patriotice şi au jucat în faţa colegilor o scenetă istorică. Momentele au fost organizate de profesorii de istorie din şcoală şi de membrii Clubului de istorie „Zamolxis”, coordonat de profesoara Cristina Aruxandei.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0