Prima paginăSocial

Hora Unirii s-a jucat la Stejarul Unirii din Roman

Hora Unirii s-a jucat la Stejarul Unirii din Roman

Dimensiune text

 

Aproximativ 300 de persoane au fost prezente marți, 24 ianuarie, la Stejarul Unirii de pe strada Smirodava din Roman, pentru a participa la manifestările ocazionate de împlinirea a 159 de ani de la Unirea Principatelor Române. Pe lângă elevi, profesori, consilieri locali și parlamentari, la eveniment a luat parte un număr semnificativ de cetățeni.

După intonarea imnurilor României și Romanului, au luat cuvântul oficialitățile. Primarul Lucian Micu a stat alături de fostul primar, Laurențiu Leoreanu, actual deputat, și de consilierii PNL. În partea opusă, ca de obicei de altfel, au stat consilierii și membrii PSD, în frunte cu senatorul Dan Manoliu. Deputatul PSD Alexandru Rotaru a lipsit de la eveniment. În schimb, un alt tânăr parlamentar a fost prezent la manifestări, este vorba de Iulian Bulai, deputat din partea USR, care a ales să poarte în această zi straie de sărbătoare, inspirate din portul popular.

Au luat cuvântul primarul Lucian Micu, senatorul Dan Manoliu, deputatul Iulian Bulai, deputatul Laurențiu Leoreanu, iar ulterior elevii din instituțiile școlare au susținut două scenete și un recital de poezii. Manifestarea s-a încheiat cu Hora Unirii, în care s-au prins mulți dintre cei prezenți.

Hora stejar unire principatelor 4

Hora stejar unire principatelor 5

Hora stejar unire principatelor 3

Hora stejar unire principatelor 1

Hora stejar unire principatelor 2

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0