Prima paginăEconomie

Holcim investește 650.000 de lei pentru reabilitarea străzii Nordului

Holcim investește 650.000 de lei pentru reabilitarea străzii Nordului

Dimensiune text

 

 

Compania Holcim România SA, ce deține pe strada Nordului din Roman un terminal de ciment, vrea să ofere municipalității romașcane o sponsorizare în valoare de 650.000 de lei pentru reabilitarea infrastructurii rutiere. Consilierii locali sunt cei care trebuie să aprobe încheierea unui contract de sponsorizare cu firma Holcim. Conform proiectului de hotărâre, ce va fi suspus dezbaterii consilierilor în ședința de pe 26 noiembrie, Holcim intenționează să ofere o sponsorizare în valoare de 650.000 lei (în bani și/sau materiale), în vederea realizării proiectului de reabilitare a străzii Nordului, Roman, Județul Neamț – pe porțiunea din E85 până la Strada Nordului, nr. 4.

„Strada Nordului este o stradă de legătură la DN2 (E85). Pe această stradă își desfășoară activitatea un număr important de agenți economici. Strada are o lungime de aproximativ 650 m și are o stare tehnică precară, după primii 200 m de la intersecția cu E85. Pe această stradă nu au fost executate reparații capitale după 1990, ci doar plombe și covoare asfaltice locale. De curând, pe această stradă, la nr. 4, și-a început activitatea un agent economic important, S.C. Holcim România S.A. Reprezentantul acestei societăți a solicitat municipalității, ținând cont de creșterea traficului pe această stradă, cu specific industrial, efectuarea unei reparații capitale. După estimarea specialiștilor Direcției Tehnice și Investiții, reducerea capacității portante și readucerea străzii în parametrii funcționali adecvați traficului deservit, presupune reparații de aproximativ 800.000 lei. S.C. Holcim România S.A. s-a oferit să contribuie la această reparație cu suma de 650.000 lei, practic să suporte 80% din costurile estimate ale unei lucrări care era obligația municipalității”, se arată în expunerea de motive înaintată consilierilor locali pentru a-și da acordul.

Compania Holcim deţine două fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleşd, o staţie de măcinare şi un terminal de ciment la Turda, 13 staţii ecologice de betoane, trei staţii de agregate, două staţii de lianţi speciali şi trei terminale de ciment în București, Turda și Roman. Holcim România este membră a grupului LafargeHolcim, care s-a născut în urma fuziunii dintre Lafarge și Holcim, în 2015.

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0