Prima paginăSport

HCM Roman pregătește jocul cu CSM București

Dimensiune text

Echipa de primă ligă a susținut o partidă de verificare cu juniorii de la LPS Roman.

 

Întrucât naționala feminină de handbal are treabă în preliminariile Campionatului European din 2014, campionatul Ligii Naționale este întrerupt până în 2 noiembrie, zi în care HCM Roman va juca în deplasare cu CSM București, în etapa a șaptea. Pauza competițională internă nu este vacanță pentru echipele din primul eșalon ci, dimpotrivă, sezon de antrenamente intense pentru viitoarele confruntări, dar și cu meciuri de verificare. Partenerii de joc sunt greu de găsit în această perioadă. În asemenea condiții, conducerea HCM Roman a ales varianta unor partide amicale mai puțin costisitoare. Astfel, a treia clasată în Ligă, adică HCM Roman, a susținut miercuri un joc de verificare cu echipa masculină, juniori I, a Liceului cu Program Sportiv Roman. Fetele au învins cu 36-28.

antrenorul secund Viorel Lazăr

antrenorul secund Viorel Lazăr

“Mai puțin contează rezultatul partidei, nu scorul ne interesează, în special. Important este că am făcut un meci bun în care am folosit diferite formule de echipă și am exersat mai multe scheme de joc. Am încercat să căutăm, în lipsa jucătoarelor convocate la lotul național, Agrigoroaei și Băbeanu, dar și a fetelor accidentate, soluții care să ne ajute în meciurile care vor urma, scopul fiind atingerea unui randament cât mai mare și găsirea acestuia pentru fiecare jucătoare, în diferite condiții”, a spus antrenorul secund Viorel Lazăr.

Pe lista jucătoarelor indisponibile de la HCM Roman se află Ana Maria Iuganu, în perioadă de refacere, Gabriela Mihalschi, operată la genunchi, de puțin timp, respectiv Paula Pavăl, accidentată în meciul de campionat cu HCM Baia Mare, de săptămâna trecută. În aceste condiții, HCM Roman s-a bazat în amicalul cu LPS pe 12 jucătoare, trei portari și nouă în afara semicercurilor de 6 metri: Pîslaru, Vișan, Polocoșer – Stoleru, Horobeț, Genkova, Joldeș, Chitacu, Amoagdei, Krumova, Bălăceanu, Bokaric.

“Sunt mulțumit de evoluția lor. Ne-am atins obiectivul propus în acest test. Toate au răspuns foarte bine la solicitări. Pe parcursul partidei am făcut multe schimbări, inclusiv în formula și sistemul de joc. Fiecare dintre portari a jucat câte 20 de minute, celelalte jucătoare fiind introduse pe teren în funcție de ceea ce aveam în program, ca temă. Am încercat folosirea jucătoarelor pe posturi diferite, în diferite sisteme de joc. Noi știm, în mare, ce potențial au jucătoarele. Ne propuseserăm ca sâmbătă să facem un joc de pregătire în care lotul să fie împărțit în două echipe. Pare a fi mai bună varianta încă unui joc cu băieții, dacă se va putea. Din punct de vedere fizic, ar fi mai bine. Băieții aleargă mai repede și pun la încercare mai mult capacitatea fetelor de a răspunde la efort. Ne așteaptă meciul cu handbalistele de la CSM București, pe care le știm că sunt capabile să alerge, cel puțin. Despre neconvocarea Terezei Pîslaru la lotul național pot spune că nu eu sunt cel care decide, știu că merită, știu că a fost convocată la o acțiune precedentă. Cred că va fi în lot la următorul stagiu al naționalei, cel pentru turneul final al Campionatului Mondial. Este în vizorul selecționerului”, a completat Viorel Lazăr.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0