HCM Roman a câştigat turneul de pregătire

Home

HCM Roman a câştigat turneul de pregătire

turneu17cMiercuri şi joi, 16 şi 17 martie, la Sala Sporturilor s-a desfăşurat un turneu de pregătire la care au participat echipele HCM Roman, alături de HCF Piatra Neamţ (ocupanta locului 4, Divizia A, seria A), CSM Bistriţa (locul 1, din Divizia A, Seria B), şi HC Zalău (locul 8 în Liga Naţională).

Echipa gazdă a câştigat toate cele trei partide disputate, după ce a învins, miercuri, cu 37-20 (21-11) pe HCF Piatra Neamţ şi cu 29-23 (13-10) pe CSM Bistriţa, iar pe HC Zalău, cu 27-23 (13-12). În celelalte partide s-au înregistrat rezultatele: HC Zalău – CSM Bistriţa 30 – 27, HC Zalău – HCF Piatra Neamţ 38 – 20, CSM Bistriţa – HCF Piatra Neamţ 36 – 28.

„Toate echipele au jucat ca în meciurile oficiale”

„A fost un test foarte util, având în vedere că înainte de acest turneu nu am reuşit să lucrăm foarte mult la relaţiile de joc. Am suferit, în această perioadă, din punct de vedere al omogenităţii, şi din cauza plecărilor la echipa naţională a Irynei Glibko şi a Victoriyei Tymoshenkova. De asemenea, au fost indisponibile Carmen Stoleru şi Andreea Polocoşer. În condiţiile aceastea, nu am avut decât posibilitatea să lucrăm individual şi pe anumite posturi şi, bineînţeles, am pus accentul şi pe pregătirea fizică, iar aceste meciuri au fost foarte binevenite pentru noi. Cred că, în mare parte, ne-am atins obiectivul cu aceste meciuri. Am dat posibilitatea tuturor jucătoarelor să evolueaze, am încercat mai multe formule şi sisteme de joc, am încercat să îmbunătăţim cât mai mult relaţiile de joc și să ne conturăm unele combinaţii tactice de bază. În plus, e foarte bine că jocurile au fost câştigate, acest lucru dând încredere şi moral echipei şi, bineînţeles, confirmă perioada bună prin care am trecut, seria bună de jocuri făcute de echipa noastră – venind după patru victorii şi un meci aproape de surpriză cu CSM Bucureşti. Cred că a fost un turneu reuşit, cu echipe diferite ca potenţial. Am intrat, treptat, în intensitatea meciurilor, mai întâi cu jocuri mai uşoare, apoi, în ultima zi, în finala împotriva Zalăului, o echipă foarte ambiţioasă, bine instruită, care ne-a dat o replică bună. Este îmbucurător că toate echipele au jucat la un nivel bun spre foarte bun şi au tratat disputele ca pe meciurile oficiale, ceea ce este un câştig pentru toate participantele, în vederea pregătirii jocurilor oficiale din campionat”, a afirmat antrenorul principal al HCM Roman, Florentin Pera.

„Să încercăm să ne impunem jocul la Baia Mare”

„Consider că a fost un turneu util, în care am reconectat jucătoarele la miza jocurilor. Acesta a fost principalul scop şi, bineînţeles, ne bucurăm mult că am reuşit să ieşim fără accidentări din acest turneu. Urmează ca, în perioada următoare, să ne concentrăm pe meciul pe care îl avem în deplasare la Baia Mare, joi, 24 martie, de la ora 18, o partidă foarte dificilă pentru noi, dar pe care dorim să o abordăm cu toată încrederea şi să încercăm să ne impunem jocul, astfel încât să obţinem un rezultat favorabil”, a afirmat preşedintele clubului HCM Roman, Lucian Micu.

Foto: www.hcmroman.ro

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0