Prima paginăSport

Handbalistele junioare III de la LPS au turneu la Botoșani

Dimensiune text

Echipa pregătită de profesorii Vasilica și Viorel Lazăr ocupă locul secund în seria A a campionatului național și este ca și calificată la turneul semifinal. În turneul de la Botoșani, handbalistele de la Roman vor încerca să-și consolideze poziția și să regleze relațiile de joc înaintea turneului semifinal.

 

 

Echipa de handbal junioare III a Liceului cu Program Sportiv Roman (foto stânga), pregătită de profesorii Vasilica și Viorel Lazăr, a făcut pasul mare spre calificarea la turneul semifinal, după ce a câștigat trei dintre cele patru partide disputate în turneul de la Iași din perioada 15-17 februarie, al treilea din cadrul grupei A a campionatului național rezervat grupei de vârstă menționată.

handbal junioare III 2003Deși a fost învinsă de LPS Vaslui, lidera seriei, echipa romașcană a reușit să rezolve situație printr-o victorie în cel mai important meci, cu a treia clasată, LPS Iași, dispută pentru locul secund în grupă, ultimul care asigură participarea în faza următoare a competiției. Atunci, elevele soților Lazăr s-au mobilizat exemplar și au reușit să învingă prin golul marcat în ultimul minut de Pristăvița. „A fost foarte greu acest ultim meci, miza fiind una mare. Acum pot spune că, teoretic și practic, suntem calificate la turneul semifinal și felicit fetele pentru jocul foarte bun făcut. A câștigat cine a avut nervii mai tari pe final, deși noi am condus și la trei goluri diferență”, a declarat atunci Vasilica Lazăr.

Rămâne în actualitate și disputa dintre Roman și Vaslui, primele două clasate. Echipa vasluiană a avut câștig de cauză până acum, în campionatul junioarelor III. A primit, însă, o corecție, la recent disputatul turneu zonal al Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar (ONSȘ), gimnaziu, din partea celei romașcane. Atunci, în 10 martie, echipa LPS Roman a învins pe terenul celei din Vaslui la 12 goluri diferență și s-a calificat în faza finală a ONSȘ, care va avea loc la Caracal, luna viitoare.

 

Turneul de la Botoșani

 

Cel de al patrulea turneu, penultimul al seria A, va avea loc la Botoșani, în perioada 22-24 martie. Programul acestuia este următorul: vineri / Vaslui – Iași, Suceava – Botoșani, Roman – Vaslui (ora 16), Iași – Suceava; sâmbătă / Suceava – Roman (ora 9), Botoșani – Iași, Vaslui – Suceava, Roman – Botoșani (ora 17.30); duminică / Botoșani – Vaslui, Iași – Roman (ora 10.30). Ultimul turneu din cadrul grupei A va avea loc la Suceava, în perioada 19-21 aprilie, puțin înainte de turneul final al Olimpiadei Școlare.

 

LPS Roman are jucătoare la lotul național

 

Lotul echipei de junioare III de la LPS Roman este format din: Ștefania Nichita, Silvia Galavan, Alina Păduraru (portari), Ana Maria Pristăvița, Roxana Lupescu, Andra Simionaș, Bianca Chiriac, Anca Grigoriu, Emanuela Antăluț, Carina Tamaș, Georgiana Căutișanu, Diana Onișor, Grațiela Boloca, Lavinia Grudinschi, Alexandra Ruș, Luiza Lucaci, Cristina Cimpoieșu, Roxana Lucaci, Elena Văduva.

Ana Maria Pristăvița și Roxana Lupescu sunt componente de bază ale lotului național al României, iar Ștefania Nichita și Anca Grigoriu fac parte din lotul lărgit al naționalei, la grupa de vârstă 1998-1999.

 

Clasament

 

1 Vaslui      12      12      0        0        315-184      24
2 Roman    12      9        0        3        251-184      18
3 Iași           12      6        0        6        215-164      12
4 Botoșani  12      3        0        9        207-258      2
5 Suceava   12      0        0        12      95-293        -4

*ultimele două clasate au fost penalizate cu câte patru puncte din cauza nerespectării cerințelor de talie (înălțime)

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0