Prima paginăSport

Handbalistele junioare II s-au calificat la turneul semifinal

Dimensiune text

LPS Roman, echipă pregătită de antrenorul emerit Ioan Holban, a ocupat locul I în grupa B a campionatului.

 

 

După o pauză de două luni de la turneul precedent, handbalistele junioare II de la Liceul cu Program Sportiv Roman (foto), pregătite de antrenorul emerit Ioan Holban, au susținut jocurile din cadrul celui de al șaselea turneu, de la Bacău, ultimul din cadrului campionatului național, grupa B.

LPS Roman a câștigat trei partide, cu LPS Buzău, LPS Piatra Neamț și CSȘ Tîrgu Neamț, a terminat una la egalitate, cu HC Buhuși, fiind învinsă de echipa gazdă, CSȘ Bacău. LPS Roman a încheiat faza grupelor pe locul I, cu 52 de puncte, calificându-se, astfel, la turneul semifinal care va avea loc în perioada 31 mai – 2 iunie, într-o localitate care urmează a fi stabilită. Pe locul secund în grupa B s-a clasat HC Buhuși, cu 49 de puncte, de asemenea calificată, fiind urmată de echipele din Bacău, Piatra Neamț, Buzău și Tîrgu Neamț.

Lotul LPS Roman este format din: Ana Suceu, Corina Martin, Diana Amăriuței, Diana Căruntu, Ramona Sandu, Andreea Ungureanu, Bianca Enea, Alina Dima, Loredana Vartic, Ana Maria Cazacu, Raluca Balint, Rebeca Roșca, Mădălina Liță, Anca Oancea, Alexandra Mârț și Anca Marian.

„A fost un turneu mai slab, după o perioadă în care mare parte din lot a participat la alte cinci competiții la junioare I, turnee semifinale și finale de campionat național și la Olimpiada Școlară. În competiția de la Bacău nu am folosit trei jucătoare de bază, pe care le-am menajat în perspectiva fazei semifinale. Cele care au jucat mai puțin până acum au încercat să demonstreze că pot face față jocurilor la fel ca și titularele obișnuite. Avem o săptămână la dispoziție, timp în care jucătoarele trebuie să încheie și anul școlar, pentru a face pregătirea finală în vederea atingerii obiectivului, calificarea la turneul final. Până acum sunt mulțumit de rezultate, nu neapărat și de jocul echipei. Obiectivul meu principal este ca, atunci când mă uit în oglindă, să nu-mi fie rușine de mine. La mine nu există jumătăți de măsură”, a declarat antrenorul emerit Ioan Holban.

LPS Roman va face parte din grupa a doua semifinală alături de LPS Botoșani, CSȘ Galați, ACS Școala 181 București și LPS Slatina. Primele două clasate în fiecare dintre cele patru grupe se vor califica la turneul final.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0