Prima paginăSocial

Guvernul alocă bani pentru județul Neamț din Fondul de rezervă bugetară

Guvernul alocă bani pentru județul Neamț din Fondul de rezervă bugetară

Dimensiune text

 

Guvernul României a aprobat alocarea unei sume din Fondul de Intervenție la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pentru anul 2020, pentru unele unități administrativ-teritoriale afectate de calamitățile naturale produse în anul 2020. Astfel, a fost alocată suma de 353.229.000 de lei din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului, iar pentru județul Neamț s-au alocat 16.294.000 de lei.

„Prin munca depusă în ultima perioadă de către Instituția Prefectului Județului Neamț, împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț, ai Apelor Române, Direcția Drumurilor Naționale Neamț, Direcția Silvică Neamț și împreună cu reprezentanți ai unităților administrativ-teritoriale, am reușit să promovăm proiectul de Hotărâre de Guvern prin care Județul Neamț a primit suma de 16.294.000 de lei pentru refacerea zonelor afectate de inundații în județul Neamț. Țin să apreciez și susținerea din partea domnului deputat Mugur Cozmanciuc, precum și implicarea acestuia în proiectul de hotărâre numărul 554/2020 prin care județul Neamț a primit suma de 16.294.000 de lei.

Prin decizia Guvernului României și a prim-ministrului – domnul Ludovic Orban, căruia îi mulțumesc personal, s-a deblocat o situație stringentă, iar județul Neamț beneficiază de o sumă importantă pentru refacerea zonelor afectate de calamitățile naturale din acest an, care nu au fost deloc ușoare. Județul Neamț este o zonă turistică pentru România, fiind un județ care atrage mii de turiști anual. Prin această alocare financiară se rezolvă o problemă care necesita o soluționare imediată și se deschide astfel calea spre dezvoltarea zonelor afectate. Sunt convins că primarii care vor primi aceste sume vor fi extrem de atenți cu proiectele comunităților în viitor și vor demonstra interes în refacerea zonelor afectate de inundații”, a precizat prefectul județului Neamț, George Lazăr.

Localitățile care beneficiază de sprijin sunt următoarele: municipiul Piatra Neamț, orașul Bicaz, orașul Tîrgu Neamț, comunele Agapia, Alexandru cel Bun, Bahna, Bălțătești, Bicaz-Chei, Bicazu Ardelean, Bodești, Boghicea, Borca, Borlești, Ceahlău, Costișa, Crăcăoani, Dămuc, Dochia, Dobreni, Doljești, Dragomirești, Dumbrava Roșie, Fărcașa, Gârcina, Girov, Grumăzești, Grințieș, Hangu, Icușești, Ion Creangă, Negrești, Oniceni, Pângărați, Petricani, Pipirig, Podoleni, Poaiana Teiului, Răucești, Războieni, Români, Ruginoasa, Sagna, Tașca, Tarcău, Timișești, Tupilați, Valea Ursului și Vânători-Neamț.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0