Prima paginăSocialSanatate

Grup Est Security va asigura paza la Spitalul Roman

Dimensiune text

Căutarea unei echipe de pază specializată, care să supravegheze permanent Centrul de Primiri Urgenţe (CPU) al Spitalului Municipal de Urgenţă Roman, a luat sfârşit.

În total, patru firme şi-au depus ofertele şi a câştigat cea care îndeplinea toate condiţiile cerute şi se încadra în bugetul pe care spitalul îl avea la dispoziţie. „Miercuri s-au evaluat cererile depuse la sediul spitalului. Patru societăţi au depus ofertele: SC Sheriff Guard Protection SRL din Bucureşti, SC Musashi Power Team SRL din Bucureşti, SC Pretorian SRL din Piatra Neamţ şi SC Grup Est Security SRL. La oferta celor de la Sheriff Guard nu a reieşit, din documentele pe care le-au prezentat, că deţin punct de lucru în Roman, pentru a răspunde la solicitări pentru intervenţie rapidă în 15 minute, aşa cum li s-a cerut. De asemenea, le lipsea un certificat ISO, iar ei nu au prezentat decât o declaraţie pe proprie răspundere cum că ar fi în curs de obţinere a acelui certificat. Din oferta depusă de SC Musashi, la fel, nu a reieşit că deţin punct de lucru în Roman. SC Pretorian SRL din Piatra Neamţ au cerut un preţ deosebit de mare în concordanţă cu serviciile care urmau a fi contractate, faţă de bugetul nostru alocat pentru acest serviciu, iar firma SC Grup Est Security SRL, care a fost şi cea câştigătoare, a cerut 9,2 lei, fără TVA, pe oră şi pe agent de securitate. Agenţii de pază vor începe activitatea după ce va fi semnat contractul”, a declarat medicul Cătălina Pălăncianu, managerul general al spitalului.

Citește și:   Liceenii români pot aplica din nou pentru burse de studiu în SUA, prin programul FLEX 2022-2023

Bugetul pe care Spitalul Municipal îl avea la dispoziţie pentru achiziţionarea unor servicii de pază specializată era de 90.000 lei pe an. Se dorea un echipaj care să fie prezent 24 din 24 de ore la CPU, pentru a asigura protecţia atât a pacienţilor, cât şi a medicilor, plus o patrulă de intervenţie care să ajungă la faţa locului în maxim 15 minute. Aceste servicii de pază vin în completarea celor deja existente. Este vorba de o echipă specializată pe intervenţii, cu pregătire şi dotare adecvată. Nevoia unei astfel de protecţii speciale a venit după ce, în timpul sărbătorilor de iarnă, un medic de la CPU a fost agresat de aparţinătorii unui pacient.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0