Grup de iniţiativă pentru promovarea drepturilor copiilor

Dimensiune text

Proiectul „Tinerii – ambasadori ai promovării drepturilor copiilor” a fost lansat la „Roman-Vodă” cu prilejul Zilei Internaţionale a Drepturilor Omului.

Marţi, 10 decembrie, cu prilejul Zilei Internaţionale a Drepturilor Omului, la Colegiul Naţional „Roman-Vodă” a fost lansat proiectul „Tinerii – ambasadori ai promovării drepturilor copiilor”. „Ne propunem ca, începând din aceast an, să înfiinţăm la Colegiul Naţional «Roman-Vodă» un grup de iniţiativă, format din elevi şi cadre didactice ce vor activa ca voluntari în promovarea drepturile copiilor şi tinerilor din unităţilor şcolare din Roman şi zonă. De asemenea, propunem implicarea familiei şi a comunităţii locale în protecţia şi promovarea drepturilor copilului, alături de grupul de iniţiativă, prin intermediul proiectului «Tinerii – ambasadori ai promovării drepturilor copiilor». Sperăm ca, astfel, să creăm un cadru favorabil de cunoaştere a drepturilor copiilor, să sensibilizăm participanţii la actul educaţional, astfel încât toţi copiii, indiferent de mediul de provenienţă, să poată beneficia de drepturile la educaţie, la dezvoltare de noi competenţe, să creăm conexiuni între participanţii din şcoli diferite, care vor adera la proiectul nostru şi să organizăm manifestării comune, care să contribuie la lărgirea orizontului, pentru toţi participanţii, indiferent de stadiul formării educaţionale la care se află”, a spus profesoara Mihaela Tanovici, directorul Colegiului Naţional „Roman-Vodă”.

Proiectul, iniţiat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Judeţean Neamţ, se va realiza în două etape: întâi la nivelul fiecărei unităţi şcolare din oraş, apoi va fi extins şi în comunităţile limitrofe, acolo unde vor exista solicitări.COMENTARII

WORDPRESS: 0