Prima paginăSocialSanatate

Greva generală din Sănătate ar putea fi anulată

Dimensiune text

Reprezentanţii Federaţiei Sanitas au avut, din nou, negocieri cu ministrul Sănătăţii. Sunt şanse ca greva generală din 28 noiembrie să nu mai aibă loc.

Ministrul Sănătăţii a purtat, luni, noi discuţii cu reprezentanţii Federaţiei Sanitas. Potrivit ministrului Eugen Nicolaescu, el a făcut toate demersurile şi tot ceea ce a intrat în sfera sa de atribuţii pentru a găsi soluţii la revendicările personalului medical. Negocierile pentru noul contract colectiv de muncă la nivel de sector au demarat încă de sâmbată, au continuat în cursul zilei de luni, cu toate confederaţiile îndreptăţite să participe la negocieri, conform Legii 62/2009, şi se pare că ar fi îndeplinite premisele pentru ca greva generală a personalului medical să nu mai aibă loc. Reprezentanţii Federaţiei Sanitas de la nivel central, aflaţi luni la discuţii, au declarat că vor propune suspendarea grevei.

„Momentan, nu am primit nimic oficial de la Federaţia Sanitas privind anularea sau menţinerea grevei. Miercuri va avea loc ultima întrevedere între reprezentanţii federaţiei şi ministrul Sănătăţii. Atunci, se va decide sigur dacă va mai fi declanşată greva generală din 28 noiembrie sau nu”, a declarat asistenta Mihaela Pătraşc, liderul Sanitas Neamţ.

La întâlnirea de luni, pe lângă negocierea contractului colectiv de muncă la nivel de sector, ministrul Sănătăţii şi reprezentanţii Sanitas au convenit asupra mai multor subiecte: găsirea unor soluţii pentru creşterea etapizată a veniturilor personalului medical în decursul anului 2014, modificarea unei ordonanţe de urgenţă pentru a permite plata suplimentară a zilelor de sâmbată şi duminică lucrate şi susţinerea demersurilor pentru deblocarea a 1.200 posturi din sistemul sanitar. Până în acest moment, a fost rezolvată solicitarea de mărire a veniturilor rezidenţilor prin acordarea unei burse neimpozabile de 670 lei, ceea ce, pentru rezidenţii de anul I şi II, ar însemna aproape dublarea veniturilor.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0