Prima paginăSocial

Grădini de zarzavat în cinci unități de învățământ din Roman

Grădini de zarzavat în cinci unități de învățământ din Roman

Dimensiune text

 

În urmă cu două săptămâni, directorii unităților de învățământ din Roman și reprezentanții asociațiilor de părinți au fost invitați la o dezbatere legată de oportunitatea înființării unor minigrădini de zarzavat în școlile din oraș, pentru ca tânăra generație să fie impulsionată să aibă o alimentație cât mai sănătoasă. Cinci dintre unitățile de învățământ au agreat propunerea și au identificat și terenurile din curtea școlilor unde se pot planta primele răsaduri.

„Am primit un feedback îmbucurător legat de propunerea pe care am făcut-o directorilor de școli pentru înființarea unor grădini de zarzavat. Nu mai puțin de cinci unități de învățământ și-au manifestat interesul de a participa la acest proiect ce-și propune să-i educe pe copii în a avea o alimentație cât mai sănătoasă. Școlile care doresc să planteze legume pe terenurile de care dispun sunt: CNRV, Colegiul Tehnic «Petru Poni» – pentru Grădinița cu program prelungit nr. 6, Liceul Teologic «Sf. Francisc de Assisi» – pentru Școala «Costache Negri», Școala «Mihai Eminescu» – pentru Grădinița cu program prelungit nr. 1 și Liceul Tehnologic «Vasile Sav». În unele școli s-au și identificat suprafețele, iar colegii de la Biroul de Mediu vor analiza în teren situația și, din primăvară, vom demara acest proiect menit să îi ajute pe copiii noștri să planteze legume, să le îngrijească și apoi să le consume”, a declarat primarul Lucian Micu.

Edilul a precizat că acest proiect va fi monitorizat de angajații Primăriei, iar angajații școlilor se vor putea ocupa, pe timpul verii, de întreținerea grădinilor, astfel încât copiii să se poată bucura direct de rodul muncii lor și să învețe, în timp, să aprecieze beneficiile consumului de legume și fructe.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Aceasta actiune o consider oportuna pentru educarea elevilor de a cultiva si consuma produse BIO si in acest sens din cauza varstei pe care o am nu mai pot lucra acest teren, vin in ajutorul scolilor cu oferta concesionarii unui teren cu suprafeta de 2000 mp situat in Roman str Petru Rares .
    Valoarea concesionarii va fi la nivelul impozitului platit pe acest teren,impozit care poate fi scutit de primarie,in cazul concesionarii