Prima paginăSocial

Grădină Zoo în Parcul Municipal: hrănirea animalelor de către vizitatori este interzisă

Grădină Zoo în Parcul Municipal: hrănirea animalelor de către vizitatori este interzisă

Dimensiune text

 

Primăria Roman a început demersurile pentru autorizarea creșterii păsărilor și animalelor din Parcul Municipal. Până acum, administrația locală a fost autorizată pentru această activitate, dar care a fost considerată „expoziție de animale”. Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Neamţ a impus solicitarea şi obţinerea autorizaţiei de mediu pentru activitatea de grădina zoologică sau înstrăinarea animalelor din colecţia din Parcul Municipal Roman.

Conducerea Primăriei Roman a decis să autorizeze activitatea ca și grădină zoologică, dat fiind faptul că animalele erau o atracție importantă pentru cei care preferau plimbările prin Parc. Suprafaţa Grădinii Zoologice este de 10.432 de metri pătrați, împărțită în trei ţarcuri pentru mamifere, Insula verde, adăpostul interior pentru păsări și suprafaţa bazinului exterior, de 7.221 metri pătrați. Un regulament de funcționare al grădinii este supus dezbaterii consilierilor locali.

Conform acestuia, accesul cetățenilor este liber în grădină, dar trebuie respectat și programul de vizită: 1 martie – 30 aprilie: 9.00 – 19.00; în perioada 1 mai – 30 septembrie: 8.00 – 20.00; de pe 1 octombrie până pe 31 octombrie: 9.00 – 19.00 și de pe 1 noiembrie până pe 28 februarie: 10.00-17.00.

Vizitatorii au de respectat și reguli stricte. Conform regulamentului, sunt interzise: hrănirea animalelor, vânzarea şi consumarea băuturilor alcoolice în incintă, fumatul este interzis, cu excepţia spaţiilor special amenajate şi marcate. Și accesul cu câini de companie este interzis. Accesul vizitatorilor în afara orelor de program este interzis.

În Parcul Municipal viețuiesc trei căpriori, doi cerbi lopătari, opt lebede albe și două lebede negre, peste 25 de rațe din rase diferite, șapte păuni, doi fazani aurii și mai mulți porumbei.

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0