Prima paginăSocialSanatate

GPS pe Ambulanţe pentru a ajunge sigur la destinaţie

Dimensiune text

Acolo unde GPS-ul nu îi ajută, şoferii de pe ambulanţe sunt nevoiţi să se descurce siguri pentru a ajunge cât mai repede şi sigur la destinaţie.

Toate ambulanţele Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Neamţ sunt monitorizate, în deplasarea lor în teren pentru acordarea asistenţei medicale, cu ajutorul unui sistem GPS. În fiecare autovehicul este instalat un mic dispozitiv, echipat cu un receptor GPS şi un modul de comunicaţie GPRS, care permite dispeceratului să controleze în timp real locul unde se află, când a intrat în cursă şi cât a staţionat. „Toate ambulanţele noastre au GPS propriu. De asemenea, ele sunt şi monitorizate de către dispecer, astfel încât noi putem şti în orice moment unde se află fiecare echipaj, cât mai are până la destinaţie sau cât staţionează acolo”, a declarat medicul Dorice Albu, directorul general al SJA Neamţ.

Când sistemul GPS nu îi ajută pe şoferi să găsească exact destinaţia unde a fost chemat echipajul medical, intervine, atunci, reperarea unei adrese prin viu grai. „Au existat şi cazuri în care nu reuşeam să găsim adresa exactă şi trebuia să întrebăm oamenii de pe stradă unde locuieşte familia respectivă. Asta se întâmpla mai ales în satele mai depărtate de oraşe, ale căror străzi nu au o denumire exactă. Însă, nu de puţine ori, familia care apela la serviciul nostru ne oferea indicaţii prin telefon despre traseul pe care trebuia să îl urmăm pentru a ajunge cât mai repede la pacient”, explică Letiţia Dămoc, unul dintre medicii de la SJA Neamţ.

COMENTARII

WORDPRESS: 0