Prima paginăSocial

Gospodării, terenuri și drumuri inundate, în urma ploilor de joi seară

Gospodării, terenuri și drumuri inundate, în urma ploilor de joi seară

Dimensiune text

 

 

Aversele de ploaie care au căzut joi seara, 28 iunie, şi în cursul nopţii de joi spre vineri, au afectat șapte localităţi din judeţul Neamţ, potrivit unui raport al ISU Neamț – Ştefan cel Mare, Rediu, Roman, Trifeşti, Vînători-Neamţ, Ruginoasa și Făurei.

În localitatea Trifeşti, apele au inundat 32 de gospodării. Trei persoane au fost evacuate de pompieri, iar alte 30 de persoane s-au autoevacuat din calea apelor. Tot la Trifeşti, au fost inundate aproape șapte hectare de teren arabil.

Inundații în localitatea Trifești - Foto: ISU Neamț

Inundații în localitatea Trifești – Foto: ISU Neamț

 

De asemenea, peste nouă kilometri de drumuri, din mai multe localităţi, au fost afectaţi de viiturile produse, iar localităţile Valea Ursului, Muncelu de Jos şi Gorun nu erau alimentate cu energie electrică vineri dimineață, 351 de familii fiind afectate.

Joi seara, un copac căzut pe o linie electrică a CFR, în zona barierei din comuna Horia, au întrerupt circulaţia feroviară. Trenurile au fost nevoite să oprească în staţia Roman, respectiv în staţia Secuieni, unde locomotivele electrice au fost înlocuite cu locomotive diesel pentru a putea fi traversată zona neelectrificată. Situaţia a întârziat trenurile cu circa 40 de minute, iar defecţiunile au fost remediate total vineri dimineaţa, în jurul orei 5.30.

Tot joi seară, reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași au intervenit pe DN 15D, șoseaua Roman – Piatra Neamț, pentru îndepărtarea aluviunilor la  kilometrul 32+100, în localitatea Dulcești.

Aluviuni pe DN 15D - Foto: DRDP Iași

Aluviuni pe DN 15D – Foto: DRDP Iași

 

În zona Roman, pompierii au intervenit pentru evacuarea apei dintr-un subsol al unui bloc din Roman, de pe strada Trandafirilor, și dintr-o curte de pe strada Principatele Unite din Roman. De asemenea, ISU Neamț a mai intervenit pentru degajarea arborilor căzuți în urma furtunii, în satul Budeşti, comuna Făurei, și pe străzile Smirodava și Ștefan cel Mare din Roman. De asemenea, serviciile voluntare locale pentru situații de urgență au mai intervenit pentru evacuarea apelor din curți în localitățile Băhnișoara (comuna Bahna), Roman, strada Crișan, satele Recea și Ion Creangă (comuna Ion Creangă), precum și pentru degajarea unor stâlpi căzuți pe șosea în localitatea Secuieni.

Județul Neamț se află în continuare sub atenționare meteo de tip cod galben pentru averse de ploaie până vineri seară, 29 iunie, la ora 21.

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0