HomeSocialReligie

Ghiozdane, rechizite şi dulciuri pentru copiii din Centrul de zi „Episcop Melchisedec”

ghiozdane 02Cei 50 de copii ai Centrului de zi din cadrul Fundaţiei „Episcop Melchisedec” din Roman au primit luni, 5 octombrie, câte un ghiozdan, rechizite şi dulciuri, în valoare de peste 5.000 de lei. Acţiunea a fost organizată la iniţiativa şi cu sprijinul ÎPS Ioachim, arhiepiscop de Roman şi Bacău. Cadourile au fost oferite cu prilejul deschiderii oficiale a anului şcolar în Centrul de zi destinat copiilor care provin din familii cu posibilităţi reduse şi predispuşi la abandon şcolar.

Proiectul a început în luna septembrie, când, prin implicarea şcolilor generale din Roman, s-a urmărit identificarea copiilor din clasele I-IV care să beneficieze de susţinerea Fundaţiei „Episcop Melchisedec”.

„Intenţia Centrului de zi este de a identifica elevi din familii nevoiaşe, pe care fundaţia să-i susţină spiritual, material şi financiar în procesul de educaţie liceală şi universitară, în speranţa de a-i transforma în oameni utili semenilor lor”, a declarat Aurelian Constantin Alexa, directorul Centrului Social „Episcop Melchisedec” din Roman.

ghiozdane 03Copiii incluşi în Centrul de zi beneficiază de o îngrijire atentă şi de un program educaţional armonios, organizat pentru fiecare copil în parte. „Copiii beneficiază şi de sprijin în formarea de abilităţi. Îi ajutăm să-şi facă temele, facem meditaţii cu ei, dar şi activităţi de petrecere a timpului liber, educaţie estetică, terapie de grup şi individuală. Misiunea noastră constă în dezvoltarea deprinderilor de viaţă independentă a copiilor pentru reuşita în viaţă. Investiţia în copii şi tineri este cea mai sigură, dar educaţia trebuie să se facă la timp. Este motivul pentru care îi formăm şi îndrumăm pe copii încă de la vârste mici”, a spus Cristina Chelaru, cadru didactic la Centrul de zi.

Comentarii

WORDPRESS: 0