HomePolitica

Gheorghe Ștefan face echipă cu Laurențiu Dan Leoreanu

Gheorghe Ștefan rămâne şef peste democrat-liberalii nemţeni. Acesta va fi secondat de Laurenţiu Dan Leoreanu şi Toader Mocanu. Candidat la europarlamentare a fost desemnată Luminița Vârlan. Ţinta PDL Neamț este să câștige alegerile locale din 2016.

Duminică, 17 noiembrie, 315 delegaţi cu drept de vot din PDL Neamţ s-au întâlnit la Casa de Cultură a Sindicatelor din Piatra Neamţ, pentru a alege membrii noului Birou Permanent Judeţean (BJP). Democrat-liberalii au preferat continutatea, mulţi candidaţi având deja experienţa unui mandat în cadrul organizaţiei. De altfel, candidaturile au fost egale cu numărul funcţiilor din BJP.

La eveniment au fost prezenţi senatorul Gheorghe Flutur – secretar general al PDL, deputatul Ioan Bălan – vicepreşedintele PDL pe regiunea Nord-Est – şi deputatul Elena Udrea. Marele absent a fost Vasile Blaga, preşedintele PDL, acesta fiind aşteptat de mulţi democrat-liberali, deşi nu a confirmat invitaţia primită.

Rezultatul alegerilor pentru BJP al PDL Neamţ l-a reconfirmat în funcţia de preşedinte pe Gheorghe Ștefan, în timp ce Laurenţiu Dan Leoreanu este, în continuare, prim-vicepreşedintele PDL Neamţ pe domeniul Politici publice. Toader Mocanu este, şi el, prim-vicepreşedinte, pe probleme de Strategii politice şi comunicare. Adrian Cărăbeţ este secretar general, iar Leonard Achiriloaei, Laurenţiu Dulamă, Vasile Bălţătescu, Lucian Pascariu, Nicu Chirilă, Ion Tănăselea, Alexandru Drăgan şi Valeriu Andriţa sunt vicepreşedinţi ai PDL Neamţ.

Cele două funcţii de secretar general adjunct au fost ocupate de Gheorghe Deaconu şi Irina Țepeş-Greuruş, iar ca secretari executivi au fost desemnaţi Vasile Luculescu, Constantin Bîrsan, Petrică Căpraru, Valeriu Lazarov, Vasilică Murăriţa, Constantin Catrinoiu, Gheorghe Iacob şi Stelian Ghiţă.PDL alegeri

Trezorierul PDL Neamţ rămâne Mihai Chebac, Emil Harabagiu este preşedintele Comisiei judeţene de integritate, statut şi litigii, iar Irina Stoian este preşedintele Comisiei judeţene de revizie şi control.

Din BPJ mai fac parte, de drept, şi preşedinţii de colegii (cu rang de vicepreşedinte) şi prim-vicepreşedinţii de colegii (cu rang de secretari executivi). Duminică, PDL Neamț a validat-o pe Luminița Vârlan, președintele organizației de femei a PDL Neamț, candidat pentru alegerile europarlamentare.

Cum era de aşteptat, liderii PDL au vorbit despre planurile politice pentru următorii ani. Gheorghe Ștefan şi-a stabilit ca target un procentaj cât mai bun la alegerile europarlamentare şi la cele prezidenţiale din 2014, dar şi câştigarea alegerilor locale din 2016. Deputatul Elena Udrea a declarat că premierul Victor Ponta „are un guvern de puşti, care joacă ţurca în palatul Victoria” şi a confirmat că în PDL există două abordări, dar că PDL trebuie să se comporte ca cel mai mare partid de opoziţie, adunând în jurul său şi alte formaţiuni de dreapta, pentru a constitui o alternativă reală la actuala guvernare.

Comentarii

WORDPRESS: 0