Genul programului: eleganță și feminitate. Despre rochii și cum să le alegi

HomeAdvertorial

Genul programului: eleganță și feminitate. Despre rochii și cum să le alegi

Orice femeie are în garderoba ei cel puțin o rochie care emană strălucire și captează privirile tuturor, indiferent de contextul în care se află. Fie că ești la birou, la o petrecere sau într-un club, rochiile au această putere magică de a atrage atenția și de a te avantaja într-un mod în care doar ele știu s-o facă.

Inițial, rochiile și pantofii cu toc au fost gândite pentru bărbați. Cel mai bun exemplu sunt împărații și senatorii romani care purtau niște rochii mai scurte. Și reușeau să conducă un întreg imperiu.

Cu sute de ani în urmă, conceptul sau chiar ideea de modă era departe de ceea ce cunoaștem noi azi. Nu existau modele sau prezentări de modă, deoarece majoritatea oamenilor se îmbrăcau aproximativ la fel. Asta s-a întâmplat până în secolul al XVIII-lea, când Maria Antoaneta a Franței a schimbat perspectiva femeilor asupra modei și stilului. Ea a ales să adopte ținute mai lejere și chiar neconvenționale pentru acea perioadă, renunțând la corset și alegând să poarte o rochie. Și asta a dat startul unei mode care a tot continuat să crească și să se dezvolte, până când rochiile au ajuns un simbol al femeilor și al eleganței.

Așa că, dacă rochia tot a trecut prin multe perioade și a reușit să reziste atât de multe sute de ani, atunci hai să vorbim despre ea. Dacă te gândești să îți iei o rochie sau ai un eveniment special la care vrei să strălucești, îți sugerăm să rămâi și să citești acest articol. Fie pentru sfaturi, fie pentru puțină inspirație vestimentară.

Cum au ajuns rochiile la forma de astăzi?

După cum am menționat anterior, Maria Antoaneta a pus doar baza acestei tendințe, iar treptat, femeile au început să adopte diferite tipuri de rochii. Cu toate acestea, în epoca Mariei Antoaneta, rochiile nu prezentau decolteuri, crăpături la spate sau pe picior. De asemenea, cluburile de atunci erau doar tavernele, unde puteai să petreci până în zori și după să te strecori în cetate până să se crape de dimineață. Cu trecerea timpului, rochiile au suferit transformări pentru a ajunge la forma pe care o recunoaștem astăzi. Astfel, aceste piese vestimentare au devenit versatile și potrivite pentru aproape orice ocazie.

Cum să îți alegi rochia potrivită?

Știm că timpul este cel mai mare dușman al nostru. Secolul vitezei, toată lumea e grăbită, iar când vine vorba de alesul rochiei, atunci chiar intri în criză de timp. Dacă ai de ajuns la un eveniment important sau doar voiai să te îmbraci elegant într-o zi de birou și stai în fața dulapului cu mâinile în cap, ține cont de câteva lucruri.

Mărimea este foarte importantă și nu ar trebui să alegi o rochie nici prea strâmtă, dar nici prea largă. Atât stilul, cât și scopul pentru care îmbraci rochia sunt importante. Dacă vrei unele mai simple, dar totuși care să fie elegante, poți apela la rochii de ocazie ieftine de pe Emag. Nu vor fi atât de extravagante, dar tot te vor face să strălucești.

Rochiile de ocazie și cum să le porți

În cazul în care bugetul te oprește din a străluci oriunde pășești, poți să apelezi și la rochii de ocazie ieftine. În viața oricărei femei se ivesc o groază de ocazii potrivite pentru a îmbrăca astfel de rochii. Și chiar dacă nu ar fi atât de multe evenimente speciale, tot poți să strălucești în situațiile de zi cu zi. O rochie de ocazie ieftină e potrivită atât la un bal de absolvire, o seară petrecută într-un club sau o întâlnire în care dorești să impresionezi, dar și într-o zi de obișnuită de birou.

Lista evenimentelor pentru care rochiile de ocazie ieftine sunt potrivite este mare, dar nu vom sta să le enumerăm pe toate. Să presupunem că ai un eveniment la care dress code-ul este „all black”, iar tu dorești să atragi toate privirile. În acest caz, o opțiune excelentă ar fi o rochie neagră cu o crăpătură subtilă la nivelul piciorului și un decolteu discret. Dacă această variantă nu te face să te simți în largul tău, ai alternativa unei rochii de ocazie ieftină care e din dantelă neagră.

Rochia de nuntă

Pe lângă selecția florilor pentru aranjamentele de la mese, a meniului sau a locației, trebuie să cauți și prin multe rochii de nuntă ieftine, le gasesti la Emag. O nuntă costă mult, iar bugetul poate să nu îți permită să arunci cu banii și pe rochie.

Rochii pentru graviduțe

Rochiile de gravide reprezintă o alegere minunată pentru femeile care se pregătesc să aducă pe lume un nou membru al familiei. Aceste rochii gravide nu sunt doar piese vestimentare, ci și expresii ale frumuseții și confortului în timpul sarcinii. Așa că, dacă ești gravidă, asta nu înseamnă că este o limitare. Mai mult ca sigur că o să găsești pe piață multe modele de rochii care să ți se potrivească.

Comentarii

WORDPRESS: 0