HomeSocialReligie

Gala Serviciilor Social-Filantropice din Arhiepiscopie

Evenimentul, aflat la prima ediţie, a fost un moment de bilanţ al activităţii asociaţiilor şi fundaţiilor care activează în eparhiile Roman şi Bacău.

PS Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, a organizat, la Bacău, prima ediţie a Galei Serviciilor Social-Filantropice. La eveniment au participat oficialităţi locale, reprezentanţi ai asociaţiilor şi fundaţiilor implicate în ajutorarea persoanelor şi familiilor defavorizate, oameni de afaceri implicaţi în proiectele sociale ale Arhiepiscopiei. „Întâlnirea festivă a constituit o zi de sărbătoare pentru toţi furnizorii de servicii sociale din cele două eparhii, membri, parteneri, colaboratori şi susţinători ai activităţilor sociale. Au fost prezentate asociaţiile şi fundaţiile care oferă servicii sociale sub patronajul spiritual al Eparhiei Romanului şi Bacăului, precum şi activităţile sociale desfăşurate în parohii şi mănăstiri. Cu acest prilej, au fost înmânate premii de onoare şi distincţii de vrednicie celor implicaţi în aceste activităţile sociale”, a spus preotul Constantin Gherasim, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului.Gala2

În cuvântul rostit cu acest prilej, PS Ioachim Băcăuanul i-a îndemânat pe cei prezenţi să ceară ajutorul de la semenii lor pentru cei aflaţi în necazuri şi nevoi. „Programele sociale s-au dezvoltat în eparhia noastră, astfel că putem spune că cetatea este întărită. Dacă cetatea este întărită, războiul nevăzut este pe măsură. Putem birui lumea nu prin ceea ce facem, ci prin ceea ce suntem”, a spus PS Ioachim Băcăuanul.

Activitatea serviciilor sociale din Eparhia Romanului a fost reprezentată de Bogdan Gherasimescu, directorul Complexului de Servicii Sociale „Melchisedec Ștefănescu”, şi preotul Cătălin Creţu, care se ocupă de Centrul de zi din cadrul Școlii nr. 8 din Roman, parte integrantă din acelaşi complex.

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • Ioana 11 ani ago

    Şi cu ce se ocupă „serviciile sociale din Eparhia Romanului”? Ce au făcut până acum? Au ajutat pe cineva? Eu nu am văzut îngrămădindu-se figuri în sutană nici pe la inundaţii, nici când alte nenorociri s-au abătut asupra oamenilor. Concret, pentru ce plătim salariile preoţilor? Noi, cei care nu beneficiem nici de asistenţă socială, nici de asistenţă spirituală? Noi, cei cărora ni se percepe taxă la intrarea într-un lăcaş de cult ortodox? Agapia, Văratec, Voroneţ…