Prima paginăCultural

[VIDEO] Gala Excelenței Romașcane 2019 – premiu de excelență pentru Roman #weCONNECT

[VIDEO] Gala Excelenței Romașcane 2019 – premiu de excelență pentru Roman #weCONNECT

Dimensiune text

 

 

Cu prilejul Zilelor Municipiului Roman, în cadrul Galei Excelenței Romașcane desfășurate luni, 20 mai, una dintre distincțiile de excelență a fost acordată către tinerii membri ai ONG-urilor grupați sub numele de Roman #weCONNECT.

 

Roman #weCONNECT sau povestea unei prietenii care transformă o comunitate

weCONNECT este povestea unui grup de inițiativă care a luat naștere odată cu implicarea orașului Roman în obținerea titlului de Capitală a Tineretului  din Romania 2019-2020.

Echipa weCONNECT este formată din reprezentanți ai ONG-urilor din oras, implicate în numeroase activități educaționale, culturale și sportive cu, despre și pentru tineri: Andreea Farcaș și Cătălina Popescu – Anima Intelligentia, Răzvan Drăgușanu, Alex Sescioreanu, Anda Mărtinaș – UN, Petrică Țurcanu – Centrul Murialdo, Adina Clapa și Sebastian Hrib – KULT Hub; Este deschisă tuturor ONG-urilor care își propun să creeze proiecte dedicate conectării și  ghidării tinerilor în a deveni ambasadori ai generației lor, capabili să se implice activ în viața comunităților din care fac parte, pe baza unei strategii de tineret, care are rolul să îmbunătățească perspectivele de viitor ale acestora.

Fundamentul echipei se bazează, în primul rand, pe valori comune, spirit civic, dorința de a împărtăși cunoștințe și experiențe și dorinta de a contribui în comunitate. Aceste valori i-au păstrat împreună și după momentul necâștigării titlului de Capitala a Tineretului din Romania, motivându-i să se implice și mai mult în dezvoltarea comunitară a municipiului Roman.

weCONNECT înseamnă oameni, prietenie, sprijin, încurajare, sinceritate, autenticitate, asumare și implicare. Atribute care fac din fiecare concept pe care echipa îl dezvoltă, să fie un succes. Și când vorbesc despre succes, se referă la tineri – generatorii și beneficiarii proiectelor – pentru care crează un cadru sigur și dinamic.

Strategia echipei, nascută din provocările tinerilor de natură educațional non-formală, socio-culturală și profesională, se bazează pe 3 piloni: Conectare, pentru activarea unei cetățenii participative și a unei implicări dianmice în dezvoltarea societății;  Colaborare, pentru întărirea rolului tinerilor în comunitate și includerea acestora în discuțiile privind viziunea pe termen mediu si lung; Dezvoltare, deoarece promovează educația non-formală și dezvoltarea socială și profesională a tinerilor.

weCONNECT este un generator dinamic de concepte, idei, colaborări și prietenii, menit să ofere tinerilor din comunitate noi perspective care să îi ajute să-și găsească potențialul și să devină liderii generației următoare!

 

 

Intervenția tinerilor de la Roman #weCONNECT  în cadrul Galei, după minutul 51:48:

 

Video: MV Production și Primăria Municipiului Roman

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0