Prima paginăPolitica

Fuziunea PDL-PNL s-a făcut şi la Neamţ

Dimensiune text

Sâmbătă, 26 iulie, a avut loc fuziunea politică între Partidul Naţional Liberal şi Partidul Democrat Liberal (PDL), astfel luând fiinţă marele Partid Naţional Liberal (PNL).

Formaţiunea politică rezultată din contopirea celor două partide ale dreptei are la bază un program politic votat în Congresul comun al PNL şi PDL.

„Cetăţenii sunt, până la urmă, cei vizaţi în acest mare pas de unificare a dreptei. Bunicii şi părinţii noştri, oamenii cinstiţi care muncesc cu onoare şi care construiesc o societate mai bună, trebuie să fie principalii beneficiari ai unificării partidelor de dreapta. Aceasta este România pe care vrem să o reprezentăm noi, însă este necesar un program fezabil, pe termen mediu şi lung, care să se bazeze pe un model liberal de dezvoltare. Misiunea noastră este de a consolida statul de drept, iar libertatea economică, iniţiativa privată şi competiţia trebuie îmbunătăţite, toate acestea făcând parte din principalele obiective ale PNL. Totodată, este necesară o repoziţionare a imaginii noastre în afara graniţelor, iar România trebuie să devină un partener egal cu celelalte state europene”, a declarat preşedintele PNL Neamţ, Dorin Ursărescu (foto).

„Această fuziune s-a realizat cu mare speranţă, mare încredere, în constituirea unui singur partid de centru-dreapta, care să reuşească la alegerile prezidenţiale. Alianţa nou formată, Alianţa Creştin Liberală, nu s-a făcut împotriva lui Victor Ponta, nu s-a făcut împotriva Partidului Social Democrat, ci s-a făcut pentru români. După ce instanţa va decide că fuziunea va fi realizată şi din punct de vedere juridic, se va forma un mare partid, PNL, din care vor face parte alte partide mai mici, printre care şi PDL”, a precizat Alexandru Drăgan, preşedintele interimar al PDL Neamţ şi primarul comunei Taşca.

COMENTARII

WORDPRESS: 0