Prima paginăSocial

Furtuna de sâmbătă noapte a lăsat iar nemțenii fără curent

Furtuna de sâmbătă noapte a lăsat iar nemțenii fără curent

Dimensiune text

Furtunile de noaptea trecută (1 – 2 iulie 2017) au produs numeroase avarii în sistemul de distribuţie al energiei electrice din Moldova. În cursul nopţii şi a dimineţii de astăzi, echipele Delgaz Grid au reuşit restabilirea alimentării cu energie în unele din zonele afectate, la ora 10.00 mai fiind avarii pe 15 linii aeriene de medie tensiune.

”Furtunile de noaptea trecută, însoţite de descărcări electrice şi ploi puternice au produs numeroase avarii în sistemul de distribuţie, fiind afectate în special elemente de izolaţie şi conductoare electrice, precum şi elemente de suport şi susţinere ale acestora, cel mai frecvent în urma căderii de vegetaţie peste reţelele electrice. La acest moment mai sunt nealimentate 40 localităţi din judeţele Bacău (15), Neamţ (3), Suceava (3) şi Vaslui (19). Echipele companiei noastre şi ale contractorilor lucrează în continuare pentru remedierea avariilor din sistemul de distribuţie, precum şi a deranjamentelor individuale şi colective”, anunță reprezentanții Delgaz Grid într-un comunicat de presă remis redacției.

Întrucât unele conductoare sunt rupte şi există riscul să ajungă pe suprafaţa solului, reprezentanții Delgaz Grid atrag atenţia asupra pericolului de electrocutare şi arsuri pe care le reprezintă  conductoarele pentru persoanele aflate în vecinătatea acestora.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0