Prima paginăSocial

Furtuna de sâmbătă a făcut prăpăd în județ

Furtuna de sâmbătă a făcut prăpăd în județ

Dimensiune text

Sâmbătă, în județul Neamț, în zona localităților Războieni – Bârgăoani, ploaia și vântul puternic au afectat mai multe gospodării. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită, însă pagubele sunt însemnate.

Conform reprezentanților Prefecturii Neamț, vântul puternic a avariat acoperișurile de pe 15 locuințe din comunele Războieni (10) și Bârgăoani (5). La Războieni, potrivit celor din Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență, două acoperișuri au fost smulse de pe case.

Duminică dimineață, la ora 07.00, se înregistrau 8 localități fără energie electrică și anume Războieni, Valea Alba, Dragomireşti, Vad, Unghi, Hlăpeşti, Talpa, Homiceni iar 3 localităţi erau parţial nealimentate cu energie electrică: Timişeşti, Dumbrava şi Zvorăneşti. Sunt nealimentate parțial 3 linii electrice cu 30 de puncte de transformare, fiind afectați 3.010 consumatori.

”Sâmbătă am avut o serie de avertizări nowcasting iar pentru comuna Războieni aceasta a fost de cod portocaliu de ploi torențiale, intensificări ale vântului și grindină. Vântul puternic a doborât mai mulți copaci atât peste locuințe, cât și peste liniile electrice sau pe carosabil. Echipajele ISU Neamț au intervenit imediat pentru degajarea acestor arbori la Timișești, Bârgăoani și Războieni iar astăzi, misiunile lor vor continua. Mă voi deplasa și eu în zonele afectate pentru a sta de vorbă cu primarii și cu oamenii ca să vedem cum putem să îi ajutăm”, a declarat prefectul Vasile Panaite.

Acesta a adăugat că luni, 10 iulie, o comisie a Instituției Prefectului Neamț va merge în localitățile afectate pentru a realiza inventarierea pagubelor produse, urmând ca în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență să se aprobe valoarea despăgubirilor ce vor fi cerute din fondul de rezervă al Guvernului.

COMENTARII

WORDPRESS: 0