Prima paginăActualitateRoman

Front deschis de lucru pe mai multe șantiere ale Romanului

Dimensiune text

Lucrările la investiții de anvergură și cele care vizează reabilitări sau modernizări de drumuri au ritm accelerat, pentru a fructifica timpul favorabil.

Până la sfârşitul anului, Primăria Roman şi-a propus să finalizeze mai multe lucrări şi să avanseze pe cât posibil cu cele care trebuie desfăşurate într-o perioadă mai lungă de timp. În prezent, se lucrează pe mai multe sectoare. În primul rând, sunt efectuate, în continuare, lucrări la microhidrocentrală, acolo unde tocmai a fost încheiată etapa a doua – devierea cursului râului Moldova. De asemenea, se lucrează la restaurarea Bibliotecii Municipale, acolo unde se lucrează la interior, deoarece vremea nu influenţează activitatea muncitorilor. Pe strada Dobrogeanu Gherea se lucrează la trotuarul de pe partea stângă. Dacă vremea nu va permite, stratul de uzură va fi turnat în primăvară.

Se fac lucrări la reţelele de apă şi canal, pe cele două proiecte cu finanţări din fonduri externe, de la Agenţia Fondului pentru Mediu şi de la ApaServ. Este vorba despre reţelele noi de apă, în cartierul Nicolae Bălcescu – unde se speră că vor fi terminate instalaţiile în acest an, urmând ca branşările să se facă anul următor -, şi despre lucrările la înlocuirea reţelei de canalizare, de 65 de metri liniari, în strada Roman Vodă, intersecţie cu strada Dr. Kock, care va fi gata în două săptămâni. Se lucrează şi la reabilitarea reţelelor de canalizare şi la construirea de noi canalizări, în cartierul Nicolae Bălcescu, pe strada Mărului.

Activitatea este intensă şi la staţia de pompare a apei uzate din ştrand, întrucât trebuie deviat cablul de alimentare cu energie electrică. Totodată, se lucrează la staţia de captare a apei din zona Simioneşti, pentru decolmatări şi devierea unor canalele ale Moldovei lângă puţuri, pentru ridicarea nivelului pânzei freatice în apropierea puţurilor.

Lucrările avansează şi în Aleea Industriilor. Aici, în perioada imediat următoare, trebuie făcută alimentarea cu energie electrică a parcului industrial – unde se amenajează noua fabrică TRW – şi se lucrează la faza finală a drumului pentru trafic greu. Modernizarea staţiei de epurare din cartierul Nicolae Bălcescu este şi ea în plină desfăşurare, la fel şi construcţia staţiei de sortare şi trasfer a deşeurilor Roman – Cordun.

S-au început lucrările de decapare şi de transport al materialului rezultat şi, apoi, se va trece la asfaltarea trotuarului de pe partea dreaptă a străzii Bogdan Dragoş, începând de la intersecţia cu strada Viitorului, unde vor fi necesare circa 30 de tone de asfalt. Dacă vremea va permite, se va face asfaltarea anul acesta. Se lucrează, în continuare, la reţeaua de gaz metan de pe strada Bogdan Dragoş, care traversează cartierul Nicolae Bălcescu, în acest moment efectuându-se proba de presiune. Încă din această săptămână vor începe branşamentele la gaz şi scoaterea din funcţiune a conductei vechi din acest cartier.

„Echipele de lucru ale primăriei se vor împărţi în două, în perioada următoare: unele vor încerca să aducă spre finalizare lucrările pentru menţinerea într-o stare cât mai bună a blocurilor din strada Fabricii, iar altele vor efectua lucrări de reparaţii la centrele de permanenţă din oraş”, a declarat Laurenţiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman.

Pe lângă toate aceste activităţi de modernizare şi întreţinere a oraşului, primăria se ocupă şi de ornamentarea tuturor străzilor din oraş cu decoraţiuni specifice pentru sărbătorile de iarnă.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • culai 8 ani

    Mentineti tot asa ritmul D-le Primar si noi vom fi mereu cu D-stra.Speram si noi cei mai in varsta , datorita efortului Primariei , sa apucam terminatea lucrarilor din strand si amenajare „PIACNIC”, o adevarata minunatie pentru romascani.Sper sa iasa ceva cu totul deosebit.,si nu ma indoiesc , cu asa conducere a primariei.
    Va doresc sa va bucurati ,impreuna cu noi , de aceste realizari, si daca se poate , asteptam si altele noi, desi cu bugetul din acest an ,doar o minune ne mai poate salva.
    In final,urarea traditionala de „SARBATORI FERICITE „.