Prima paginăActualitate

Frații Mararu, arestați pentru 29 de zile

Dimensiune text

Frații Bogdan și Răzvan Mararu au fost arestați preventiv de Tribunalul București. Ei sunt acuzați de instigare la omor, fiind suspectați că au angajat un ucigaș plătit pentru a-l omorî pe Puiu Mironescu.

 

 

Frații Bogdan și Răzvan Mararu, reținuți marți seară pentru instigare la tentativă de omor calificat, au fost arestați preventiv, pentru 29 de zile, potrivit unei decizii de miercuri a Tribunalului București, prin care a fost admisă propunerea formulată în acest sens de procurori. Hotărârea nu este definitivă. Cei doi au fost reținuți după ce anchetatorii au stabilit că frații Mararu l-au plătit pe cetățeanul moldovean Vitalie Proca – aflat, în prezent, în arest în Federația Rusă – să-l ucidă pe Puiu Mironescu.

Marți, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) au făcut mai multe percheziții domiciliare în Piatra Neamț, Roznov și București, aceștia dorind să strângă și mai multe dovezi privind legătura între atacul armat din luna noiembrie 2012 din cartierul bucureștean Vitan și atentatul cu bombă din data de 11 ianuarie 2013 de la Piatra Neamț.

Pentru locuitorii județului, rivalitatea dintre familiile Mararu și Mironescu este cunoscută de ani buni. Reglările de conturi dintre membrii celor două grupări au constat în tentative de omor sau incendieri de spații comerciale și autoturisme. Punctul culminant a fost în noiembrie 2010, când Gheorghiță Mararu a fost asasinat în plină zi, într-o cafenea din Piatra Neamț, de Cristian Chilat. La trei luni de la asasinat, Puiu Mironescu a primit o bătaie soră cu moartea, în aproapiere de Lilieci, județul Bacău.

În noiembrie 2012, un tânăr era împușcat în fața blocului iubitei sale, în cartierul Vitan din București. Anchetatorii au făcut legătura între victimă și Puiu Mironescu, fiindcă cei doi „conduc același tip de autoturism, având aceeași combinație literală a numărului de înmatriculare, respectiv Mercedes de culoare neagră înmatriculat cu terminația MIR și au același gen de preocupări – practicanți ai sporturilor de contact„, se arată în comunicatul DIICOT.

În ianuarie 2013, sub mașina lui Bogdan Mararu a fost găsit aproximativ un kilogram de explozibil ce ar fi trebuit să se detoneze la plecarea de pe loc a mașinii.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0