Francofonia, sărbătorită la Colegiul Tehnic „Danubiana”

Francofonia, sărbătorită la Colegiul Tehnic „Danubiana”

Dimensiune text

 

danubiana 01Luna martie, pentru elevii Colegiului Tehnic „Danubiana” Roman, a devenit sinonimă cu sărbătoarea Francofoniei. Mici şi mari se bucură laolaltă de bogăţia informaţiilor, de spectacolul imaginilor, de diversitatea subiectelor puse în discuţie, dar, mai ales, de momentele petrecute împreună.

„Concursul «Dis-moi dix mots!», lansat în spaţiul francofon, ne invită, graţie celor zece definiţii lexicale, să descoperim minunata «lume» a limbii franceze vorbite în diferitele sale teritorii. Dacă Fracophonie 2016 se «mândreşte» cu Chafouin, Champagné, Dépanneur, Dracher, Fada, Tap-tap, Lumerotte, Poudrerie, Ristrette, Vigousse, elevii colegiului nostru au găsit o idee originală, aş spune chiar personală, pentru a se exprima, propunând zece cuvinte de suflet ce caracterizează nu doar limba vorbită, ci, mai degrabă, generaţia lor, trăirile lor: Amour, Bonheur, Couleur, Diversité, Différence, Esprit, Famille, Joie de vivre, Unicité, Variété”, a declarat profesor Claudia Ştefănescu.

În contextul în care, anul trecut, manifestările au stat sub semnul artisticului, pentru 2016 sărbătoarea dedicată Zilelor Francophoniei se caracterizează prin dinamism, prin mişcare sub deviza „Allons-y, FrancAdos!”. Astfel elevii claselor a XI a şi a XII a s-au bucurat de prezenţa extrem de plăcută a instructorului de zumba Veronica Monty Bărculescu, ce i-a animat timp de o oră, într-o îmbinare aproape perfectă, pe ritmurile muzicii francofone combinate cu exerciţii aerobice.

Purtând tricouri în culori simbolistice, elevii au încheiat activitatea reunindu-se în cercul Francofoniei, dorindu-şi ca, pe viitor, să aibă din nou oportunitatea de a participa la astfel de manifestări pline de sunet, culoare şi emulaţie.

danubiana 02

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0