Prima paginăNeamt

Fotoliul de vice al CJ Neamț aduce ghinion

Dimensiune text

Proaspăt ales vicepreședinte al Consiliului Județean, liberalul Andrei Ignat a fost exclus din partid. El își va pierde și calitatea de vicepreședinte al CJ Neamț. Ignat este al cincilea vicepreședinte pe care l-a avut CJ în acest mandat.

 

Foto: Funcția de vicepreședinte al CJ Neamț a fost ocupată, în acest mandat, de Gabriel Farcaș, Mihai Fărcășanu, Emilia Arcan, Gabriel Vișan și Andrei Ignat

 

Delegația Permanentă a Partidului Național Liberal (PNL), filiala Neamț, s-a reunit duminică, 21 aprilie, pentru a discuta soarta liberalului Andrei Ignat. La ultima ședință a Consiliului Județean (CJ) Neamț, care a avut loc pe 13 aprilie, acesta a devenit noul vicepreședinte al CJ, înlocuindu-l pe colegul său de partid Gabriel Vișan. Imediat după această mutare, Andrei Ignat a fost acuzat de trădare, liberalii afirmând că a negociat cu PDL pentru a ocupa această funcție. În aceste condiții, Delegația Permanentă a PNL Neamț a votat, duminică, în proporție de 95%, excluderea lui Andrei Ignat din partid și, implicit, pierderea funcției nou-dobândite. De menționat faptul că el este al cincilea vicepreședinte pe care l-a avut CJ după alegerile din toamna trecută.

„Din cei 138 de membri ai Delegației Permanente prezenți, 126 au votat pentru excluderea domnului Andrei Ignat, iar ceilalți 12 au votat împotrivă. Votul este o reacție a membrilor PNL față de ceea ce a făcut Andrei Ignat. Pur și simplu, el a trădat partidul în favoarea intereselor proprii și a negociat cu PDL pentru a obține această funcție. Iar acest lucru nu se face. Andrei Ignat a spus că excluderea sa trebuia să fie făcută doar de către Delegația Permanentă la nivel național. Acest lucru era posibil doar dacă el ar fi fost propunerea PNL pentru funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean, dar el nu a fost niciodată propunerea noastră”, a declarat deputatul Dorin Ursărescu, președintele PNL Neamț.

Potrivit acestuia, locul de vicepreședinte în CJ Neamț ar urma să fie luat, conform protocolului încheiat cu PSD, de către următorul membru supleant pe listă, și anume liberalul Verona Crăciun. „Reacția membrilor PNL, care au votat cu o majoritate covârșitoare pentru excluderea lui Andrei Ignat, spune totul. Următorul pe lista noastră pentru funcția de vicepreședinte al CJ este doamna Verona Crăciun. În următoarea lună, vom purta negocieri cu partenerii noștri de la PSD și vom stabili cine va fi numit în această funcție”, a mai precizat deputatul Dorin Ursărescu.

[sam_ad id=”127″ codes=”true”]

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 2
    • gardistu 9 ani

      formidabil link. Astia sunt indivizii care conduc sau vor sa conduca tara, trist.