HomeNeamt

[FOTO] Cultură de cannabis la Stănița

* cultura de cannabis descoperită la Stănița valora 200.000 euro * în acest caz sînt cercetați doi bărbați din județul Iași * cannabisul trebuia comercializat in Italia *
Polițiștii și procurorii nemțeni au descoperit 58 de kilograme de cannabis la Stănița, după o descindere care a avut loc vineri, 14 septembrie. Cele 425 de plante urmau a fi comercializate în Italia, contra sumei de 200.000 euro.

 

Cultivatorii de cannabis sînt Petru L., de 42 de ani, din comuna Ion Neculce, județul Iași, și Ștefan P., de 23 de ani, din orașul Tîrgu Frumos. În urma percheziției efectuate la locuința lui Petru L. au fost descoperite obiecte și aparatură necesare cultivării cannabisului, respectiv tubulatură și ventilatoare pentru aerisire, lămpi speciale pentru iluminat și încălzit, 520 de ghivece, pămînt cu îngrășămînt și fertilizatori. De asemenea, au mai fost găsite un pistol cu aer comprimat, o arbaletă, muniția necesară acestora și suma de 1.700 de euro.

Din investigații a reieșit că acesta, de la începutul anului 2012, a întreținut în locuința sa o cultură de cannabis. Ulterior, în cursul lunii aprilie, răsadurile au fost transferate în mediu natural, într-un lan de porumb din comuna Stănița, pe o suprafață de aproximativ 400 metri pătrați. Acolo, polițiștii au identificat cele 425 de plante, în diferite stadii de creștere și dezvoltare, în greutate totală de 58 de kilograme. Plantele urmau a fi preparate, transportate și comercializate în Italia, contra sumei de 200.000 de euro.

Cei doi suspecți au fost reținuți pentru 24 de ore, de către procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Neamț, sub aspectul săvîrșirii infracțiunii de trafic de droguri de risc. Petru L. a fost prezentat Tribunalului Neamț, cu propunere de arestare preventivă, iar instanța a emis pe numele său un mandat de arestare preventivă, pe o perioadă de 29 de zile. Față de Ștefan P. s-a luat măsura obligării de a nu părăsi țara.

 

Comentarii

WORDPRESS: 0