Prima paginăSport

Fotbal feminin la vârsta jocului cu păpuşi

Dimensiune text

Elevii profesorului Cătălin Dumitru Artene, de la Școala Gimnazială din comuna Ion Creangă, au câştigat numeroase concursuri sportive şcolare la şah, tenis de masă, tetratlon şi fotbal feminin. Micuţele fotbaliste, eleve în ciclul primar, au fost la un pas de a se califica la faza naţională.

Comuna Ion Creangă este o adevărată pepinieră de talente în sport. După ce a făcut „minuni” la secţia de lupte a Clubului Atletic din Roman, antrenorul emerit Dumitru Artene şi-a îndreptat atenţia tot mai mult spre copiii din mediul rural, respectiv din comuna Ion Creangă. Acest sport nu este singurul practicat în zonă. Fratele  antrenorului, Cătălin Dumitru Artene, profesor de educaţie fizică în comuna Ion Creangă, îi calcă pe urme. De doi ani, tânărul profesor modelează talentele sportive ale copiilor din comuna Ion Creangă, în diferite ramuri: şah, tenis de masă, tetratlon şi fotbal feminin.

artene02„În cei doi ani de când mă aflu la Școala Gimnazială din comuna Ion Creangă, i-am determinat pe copii să se implice în diverse activităţi sportive, pentru a conştientiza importanţa sportului în dezvoltarea lor. Am descoperit în satele din comună copii talentaţi şi muncitori, condiţii materiale deosebite oferite de şcoală şi m-am bucurat, în tot acest timp, de sprijinul acordat de conducerea şcolii pentru ca elevii să poată participa la competiţii din afara şcolii”, a spus profesorul Cătălin Artene.

Rezultatele obţinute în acest an au adus Școala Gimnazială din comuna Ion Creangă în topurile competiţiilor sportive şcolare. „Etapa municipală la şah, desfăşurată în luna martie, a fost câştigată de Georgiana Podaru, de la clasa a IV-a. La etapa judeţeană, Georgiana a obţinut locul IV, dar Alexandra Diaconu (clasa a VI-a) a fost la un pas de a merge la naţionale, clasându-se pe locul II”, a spus profesorul Artene.

Și la tenis de masă rezultatele au adus bucurie comunităţii locale. Elevul Cătălin Bucătaru (clasa a VI-a) a obţinut locul I la faza municipală, iar Vlăduţ Trişcău (clasa a VII-a), locul III la faza judeţeană.

Fetele de la tetratlon – Narcisa Munteanu (clasa a V-a) , Raluca Enea (clasa a V-a), Andreea Cristel (clasa aV-a), Lucia Talpalaru (clasa a VI-a), Giorgiana Ciobanu (clasa aVIII-a) – s-au clasat pe locul II la etapa municipală. „Avem echipă tânără şi sunt convins că, în viitor, vom obţine rezultate şi mai bune la acest sport”, a spus Cătălin Artene.

Profesorul ne arată că fotbalul face casă bună cu sexul frumos şi la sate. Dascălul şi-a propus să cultive dorinţa fetelor de a juca fotbal. Dacă profesorul Adelin Ștefan Tălmăcel, de la Colegiul Tehnic „Miron Costin” din Roman, coordonează o echipă de fotbal feminin formată de liceene, profesorul Artene pregăteşte copile din ciclul primar. O iniţiativă îndrăzneaţă, care nu a rămas nerăsplătită cu trofee. „Am obţinut locul I la etapele municipală, respectiv judeţeană. Ne-am calificat la etapă zonală, desfăşurată între 5 şi 6 aprilie la Fălticeni, unde au participat echipe din judeţele Neamţ, Vaslui, Iaşi, Bacău, Botoşani şi Suceava”, a spus profesorul Artene.

Micile fotbaliste – Alina Grigora (clasa a III-a), Giorgiana Podaru (clasa a IV-a), Adriana Petrache (clasa a IV-a), Bianca Elena Enea (clasa a III-a), Mădălina Cristel (clasa a IV-a), Ana Maria Aaniţei (clasa a IV-a), Elena – Daniela Enea (clasa a IV-a), Andreea Ionela Filimon (clasa a IV-a) – au bătut echipele din Vaslui (2 – 0), Bacău (2-0), dar nu au putut trece de echipa Sucevei (0-1), rezultat care le-a trimis pe locul II pe zona Moldovei.

În acest an şcolar, elevele din ciclul primar mai au de trecut o competiţie. „Vom participa la etapa judeţeană la atletism primar, programată a se desfăşura în luna mai, la care vom fi prezenţi cu elevii Gabriel Cucu, din clasa a IV-a, care a obţinut locul I la faza municipală în probele de 600 metri şi 50 de metri, şi Bianca Enea, din clasa a III-a, ocupanta locului I în proba de 600 de metri la etapa municipală”, a spus profesorul Artene.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0