Prima paginăPolitica

Fostul prefect Lazăr s-a întors în PNL

Dimensiune text

Acesta este vicepreşedinte al PNL Neamţ. Liberalii vor să obţină un scor mai mare de 20% la alegerile din 25 mai.

George Lazăr, prefect al judeţului Neamţ în perioada februarie 2013 – martie 2014, s-a reînscris în PNL, partid din care plecase pentru a putea ocupa funcţia de reprezentant al Guvernului în judeţ, funcţie la care pot accede doar persoane care nu sunt membre ale niciunui partid politic. Delegaţia Permanentă a PNL Neamţ, care s-a întrunit duminică la Piatra Neamţ, a aprobat revenirea lui George Lazăr în PNL Neamţ şi i-a oferit acestuia funcţia de vicepreşedinte al PNL Neamţ. Anunţul a fost făcut la conferinţa de presă ce a urmat întâlnirii Delegaţiei Permanente, conferinţă la care au participat atât noul vicepreşedinte, cât şi preşedintele PNL Neamţ, Dorinel Ursărescu, dar şi candidatul de pe locul al şaptelea de pe lista PNL pentru Parlamentul European-Mihai Țurcanu.  Întâlnirea cu jurnaliştii din judeţ a debutat cu acuzaţii la adresa PSD. „Sunt trei primari PNL, victime ale PSD. Primarii noştri i-au spus lui Ionel Arsene (n.r. – preşedintele PSD Neamţ) ceea ce a vrut el să audă, fiindcă au fost ameninţaţi cu nefinanţarea anumitor proiecte. Dar primarii sunt membri ai PNL în continuare, şi colaborăm, vin la noi la sediu”, a declarat deputatul Dorinel Ursărescu, preşedintele PNL Neamţ. Acesta a mai spus că PSD practică o politică pe care o practica FSN în anii ’90 şi că Victor Ponta este rugat să candideze de „corul de văduve de la PSD”, aşa cum se întâmpla după Revoluţie, cu Ion Iliescu.

Dorinel Ursărescu şi George Lazăr şi-au exprimat convingerea că PNL va avea un scor de peste 20% la alegerile europarlamentare din luna mai, în ciuda tuturor „sondajelor de opinie false, otrăvite”, pe care le fac unii sau alţii. Mai mult, George Lazăr a anunţat că, în 2016, PNL va avea şansa să lupte cu şanse reale pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ.

Mihai Țurcanu, candidatul regiunii Nord-Est pentru Parlamentul European şi secretar regional al PNL, a prezentat viziunea sa pentru mandatul de europarlamentar. „Agricultura şi siguranţa alimentară vor fi principalele teme pe care le voi aborda şi de care mă voi preocupa în calitatea mea de eurodeputat. Am fost, timp de 11 luni, preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, am 38 de ani, doi copii şi o familie minunată”, s-a prezentat Mihai Țurcanu.

Lansarea oficială, pe întreaga regiune Nord-Est, a candidaţilor pentru Parlamentul European va avea loc la Piatra Neamţ, pe data de 13 aprilie, în Piaţa Domnească.

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Tanasa 7 ani

    De asta ar fi bine ca prefectii sa fie numiti numai daca nu au facut nicio politica pana la data numirii lor in aceasta functie.Pai,in acest caz mai poate crede cineva ca prefectul nu a fost in realitate omul PNL-ului desi si-a dat demisia din partid?Sau ca actualul prefect nu este in realitate omul PSD-ului?Daca n-ai facut politica pana la numire nu s-ar pune in discutie schimbarea din functie numai pe motivul ca ai fost recomandat sau sustinut de vreun partid aflat la putere,ci capacitatile tale de a promova in limit6ele legii proiectele partidului aflat la guvernare.