FOSTUL MINISTRU ECATERINA ANDRONESCU, DESPRE CAZUL ÎNVĂŢĂTOAREI DIN HORIA: „MĂSURILE TREBUIE SĂ FIE RADICALE!”

HomeSocial

FOSTUL MINISTRU ECATERINA ANDRONESCU, DESPRE CAZUL ÎNVĂŢĂTOAREI DIN HORIA: „MĂSURILE TREBUIE SĂ FIE RADICALE!”

 

ecaterina andronescuCazul învăţătoarei de la Școala „Carmen Sylva” din Horia a luat noi proporţii. Dacă pe Internet există tot felul de păreri, destul de multe în favoarea dascălului, oficialii sunt şocaţi de ceea ce se aude în înregistrările făcute de un părinte. În cadrul unei emisiuni TV, fostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat că „pare de necrezut că un asemenea dialog are loc într-o sală de clasă”, precizează site-ul mariustuca.ro.

„Atunci când apar asemenea lucruri, măsurile trebuie să fie radicale. Când ai acceptat să fii dascăl, trebuie să accepţi toate rigorile acestei profesii. Comportamentul acesta nu face parte din valorile care trebuie transmise copiilor. Sunt sigură că acest incident nu se va lăsa fără urmări”, a mai spus ministrul Andronescu în cadrul interviului.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 10
 • Ce sa spun cocoana, dupa ce ai distrus invatamantul prin desfiintarea scolilor profesionale, vrei acum radicalizare ?

  Sindicatele invatamantului de ce tac ?
  Multe cadre didactice sunt disperate de deviatiile comportamentale ale elevilor, rod al educatiei facute de media din Romania.

 • Inregistrarile sunt obtinute in mod ilegal si sunt truncate!!!
  Conducerea scolii ar trebui sa sesizeze atat reprezentantii comunitatii locale (politie, primarie, consiliul judetean)cat si reprezentantii inspectoratului scolar judetean si sa solicite consilire juridica pentru ai actiona in judecata pe cei care au savarsit aceasta infractiune.
  Aceste inregistrari aduc grave prejudicii de imagine invatamantului nemtean si comunitatii locale!

 • Imi pare rau, dar din pacate, aceste inregistrari aduc imagine adevarata invatamantului nemetean, sper nu peste tot dar nu este singur cazul.
  Explicati-mi si mie cum am putut sa trucam mai multe de 40 de ore de inregistrari ?
  Eu repet inca o data ca nu avem nimic personal contra doamnei dar trebuie sa diferentiem partea personala de partea profesionala. Niciodata am judecat doamna pe partea personala, dar pe partea profesionala ea a facut greseli foarte grave care pot sa puna in pericol psihic copiii si ea nu recunoaste.

 • Stimata d-na Dorina,

  Va rog sa raspundeti parintilor, elevilor, cadrelor didactice si celorlalti membri ai comunitatii locale:
  – cine va dat acordul(aprobarea) sa faceti aceste inregistrari?
  – din cele 40 de ore de inregistrari, ati difuzat la Inspectoratul Scolar Judetean si la mass-media, niste inregistrari numai de cateva secunde, deci asta inseamna ca le-ati prelucrat!
  – cine a prelucrat aceste inregistrari si de ce?
  – de ce n-ati dat la Inspectoratul Scolar Judetean si in mass-media toata inregistrarea de 40 ore?
  – d-na invatatoare este o persoana foarte atasata de copii, ai plac copiii; copiii sunt atasati de ea, cu ce a gresit?-
  – fiica dvs. tine mult la d-na invatatoare; a plans cand a fost intrebata cu ce a gresit d-na invatatoare; a spus ca „mami e suparata pe d-na invatatoare de anul trecut”!
  – cu ce a gresit d-na invatatoare fata de dvs., anul trecut?
  – stiti ce-i spun d-nei invatatoare ceilalti colegi ai
  fiicei dvs.?” degeaba vorbiti mai incet ca tot va inregistreaza si da sonorul mai tare!”
  – ceia ce ati facut si faceti dumnevoastra nu a afectat si nu afecteaza psihic propriul copil si pe ceilalti copii?
  – mai aveti si alte inregistrari? ce invatatori mai apar in celelalte inregistrari? sunteti multumita de activitatea lor profesionala?
  – ce aveti de gand sa faceti cu celelalte inregistrari pe care le mai aveti?
  – ati mai inregistrat in continuare? pe cine?
  – cand va veti opri?
  – ce trebuie sa faca conducerea scolii pentru dumnevoastra ca sa va opriti?
  Va multumesc!

 • Stimate D-nu Cristi

  Am inteles foarte bine parerea dvs, dar trebuie sa va reinnoiti argumentele un pic. Postati aceleasi mesaje de 10 ori cu aceleasi argumente. Nu este prea constructiv si seamana a spalare de creier. Incercati doar sa incitati toata lumea sa fie impotriva noastra fara nici un fel de obiectivitate.
  Ca multe lume, vorbiti doar cu o singura versiune (dna este probabil din familia dvs) , fara sa stiti istoria cazului, nici fara a vrea sa ascultati o alta parere.
  Din pacate, nimeni nu se gandeste la copii. Nimeni nu este indignat de cum au fost tratati copiii i tot acest timp, in ce ambianta au invatat. Este trist.
  Metoda pe care am folosit-o ca o ultima solutie, poate fi contestata din punct de vedere moral si m-am explicat deja de ce am ajuns la acest recurs. Nu vreau sa facem redundanta.
  Dar cine a implicata copii ? Cine a spus in fata clasei ce sa intemplat, joi 10 martie doar 10 mn dupa ce am explicat situatia la dna directoare ? Cine a spus la toti copii ca vrem sa o dam afara ? Cine a intrebat-o pe fetita noastra (care nu a stiut nimic) in fata celorlalti copii sa scoata tot din ghiozdanul ei ca sa caute reportofonul ? Cine a vorbit pana aproape 45 de minute copiilor despre acest subiect si cum sa vorbeasca despre doamna ? Treaba asta sa face in fata copiiilor ?
  De ce copiii ar spune ca o inregistreaza ? inseamna ca recunoaste ca e vocea ei, asa cum au zis si ceilalti parinti(de partea ei) care au fost intervievati la televizor.

  Va invitam, cand vreti, sa ascultati 40 de ore de ”lectii” si dupa aceea puteti sa ne spuneti daca da sau nu, dna a gresit si daca se desfasoara normal pentru un copil. Dar sigur ca nu vreti, pentru ca stiiti deja ce o sa auziti. Preferati sa spuneti ca dna este foarte buna in meserie si ca totul este in regula si nu va ganditi la sarmanii copii…

 • Stimate d-le…,imi pare rau nu stiu cum va numiti pentru ca va ascundeti sub pseudonimul”Dorina”!Nu inteleg, de ce?

  Ma bucur ca suntem pe aceeasi”lungime de unda”, adica putem purta o conversatie.
  Nu va cunosc, abia am reusit sa va identific din articolele postate de dvs. in aceasta publicatie.
  Nu fac parte din familia d-nei invatatoare, nu sunt avocatul d-nei invatatoare, nu ca nu as putea sa fiu, ci pentru ca d-na invatatoare nu are nevoie de ajutorul meu. Sunt un cetatean al acestei comunitati al carei imagine ati prejudiciat-o prin modul in care ati actionat; ati prejudiciat imaginea scolii deci, ati prejudiciat si imaginea comunitatii din care face parte aceasta scoala.
  Acum inteleg ca recunoasteti ca n-ati avut acordul conducerii scolii sa faceti inregistrari in clasa de invatamant.
  De ce ati recurs la aceasta metoda?
  Ati prelucrat aceste inregistrari, le-ati trucat si le-ati dat la Ziarul de Roman si la Inspectoratul Scolar Neamt, fara sa va asumati raspunderea ptr. faptele dvs; nu ati semnat nici-o sesizare! De ce nu v-ati asumat raspunderea?
  De cate ori i-ati mai adus la cunostinta d-nei directoare despre neregulile din scoala, pana sa incepeti sa faceti inregistrari ilegale?
  Dupa ce ati vorbit cu d-na directoare in data de 10 martie, de ce nu i-ati lasat inregistrarile si nu i-ati acordat timp sa le analizeze ca sa dispuna masurile ce se impun, masuri care vi le-ar fi comunicat si dumnevoastra.
  De ce ati transmis la Inspectoratul Scolar Neamt si in mass-media inregistrarile prelucrate(truncate), fara sa semnati nici-un document?
  Cand ati facut aceste inregistrari in sala de clasa, nu v-ati gandit ca ati incalcat dreptul la intimitate a copiilor si a cadrelor didactice? Stiti ca aceasta infractiune se pedepseste conform legilor din Romania?
  Nu va-ti gandit ca ati stresat propriul copil cand i-ati pus reportofonul in ghiozdan? dar pe ceilalti copii?
  Copilul ce a vazut ca ati facut dvs., asa va face si el.
  Ce o sa faceti daca copilul dvs., vazand ce ati facut dvs., mai tarziu, o sa va inregistreze si va merge la Protectia copilului ptr. rele tratamente aplicate minorilor?
  Ce veti face daca parintii celorlati copii vor merge la Protectia copilului cu aceste inregistrari facute de dvs.?
  Nu am spus ca d-na invatatoare este „buna in meserie”!
  Am spus ca daca d-na invatatoare a gresit, va raspunde in fata conducerii scolii!

 • Eu spun inca o data. Va asteptam sa ascultati…

  • Va multumesc pentru invitatie!

   As dori sa ascult acele inregistrari de 40 minute pentru ca la mass-media ati dat numai cateva secunde in care ati selectat numai anumite fragmente pe care le-ati trucat pentru a scoate in evidenta „senzationalul”.
   Ati reusit deoarece IMPACTUL EMOTIONAL a fost deosebit!
   Inainte de a ne intalni, va rog sa-mi spuneti care este dispozitivul cel mai performant de inregistrare audio-video pe care al aveti, deoarece as dori sa achizitionez un aparat de bruiaj corespunzator.
   Cred ca acelasi lucru ar trebui sa-l faca si reprezentantii institutiilor publice care intra in contact cu dumnevoastra.

 • 40 de ori…

 • Daca sunteti pregatit, si aveti timp, sunt peste 40 de ore!
  Daca nu va este cu suparare, ce legatura aveti cu acest cadru didactic, cred ca puteti sa fiti sincer in momentul de fata!