Fostul consilier local Teodora Baciu s-a înscris în USR

HomePolitica

Fostul consilier local Teodora Baciu s-a înscris în USR

Miercuri, 1 noiembrie, organizația USR Neamț a anunțat recenta intrare în partid a Teodorei Baciu, fost consilier local al Partidului Împreună pentru Moldova (IPM) în Consiliul Local Roman. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă desfășurate la Piatra Neamț la care au participat membri ai USR, în frunte cu președintele organizației Neamț, deputatul Iulian Bulai.

După multe discuții, colegii de la USR au reușit să mă convingă”

Prezentarea noului membru al USR cu câteva luni înainte de un an 2024 important al ciclului electoral, cu alegeri europarlamentare, dar și locale și generale, precum și temele naționale și europene abordate în declarațiile făcute de Teodora Baciu în cadrul conferinței de presă, pot fi indicii asupra unei posibile plasări a acesteia pe listele USR la alegerile de anul viitor.

Principalele declarații făcute de Teodora Baciu în cadrul conferinței de presă:

Vreau să mulțumesc tuturor colegilor din USR Neamț care mi-au făcut această invitație, de a le fi membru, și pentru că au avut încredere în mine. Am început discuțiile de mai multă vreme, le-am cerut aproximativ două luni în care m-am gândit dacă este bine să fac acest pas sau nu. Vă spun sincer că am analizat cu foarte mare atenție, ca de fiecare dată, orice decizie importantă pe care am luat-o, personal și profesional, și am ajuns la concluzia că, dacă ne dorim, pe viitor, ca noi sau copiii noștri să avem o șansă reală de a trăi în România într-un mod decent, trebuie să continuăm să ne implicăm.

Fiecare om va decide modul în care se implică. Eu am considerat că este bine că continui să aduc aportul și toate cunoștințele mele să le pun la dispoziția celor care își doresc cu adevărat ca România să meargă pe drumul pro-atlantic și pro-european. Pentru că, până la urmă, ne gândim și pentru ziua de astăzi, ne gândim și pentru ziua de mâine, dar cu siguranță este absolut necesar să ne gândim pentru anii care urmează.

Fiecare dintre noi care am ales să rămânem în țară am ales să facem asta din varii motive și cu toții merităm să trăim decent la noi acasă. Recunosc că, de multe ori, m-am gândit că, poate, ar fi mai bine să emigrăm, împreună cu familia, dar, până la urmă, decizia pe care am luat-o a fost să rămânem, cel puțin deocamdată, și pentru că eu am un copil care își dorește să continue studiile în România, iar datoria mea ca părinte, dincolo de orice altă datorie, este să îmi susțin copilul până la capăt.

Prin urmare, după multe discuții, colegii de la USR au reușit să mă convingă. Sunt parte din echipa lor, întotdeauna am făcut parte din diverse echipe și mereu am considerat că a fi membru într-o echipă înseamnă multe lucruri importante de care trebuie să ții cont, le-am analizat înainte de a face acest pas, și prin urmare sunt astăzi aici”.

Nu pot să mă prefac că în acest moment nu sunt părtinitoare”

În cadrul conferinței de presă de miercuri, Teodora Baciu, fost jurnalist, a fost întrebată de unul dintre reprezentanții mass-media cum vede poziționarea unui om de presă alături de un partid politic.

Eu cred că datoria primordială a jurnalistului este să prezinte adevărul oamenilor. Dacă înțelegeți prin poziționarea în favoarea unei anumite părți a eșichierului politic și prezentarea trunchiată a adevărului, atunci cu siguranță acea persoană cu siguranță nu este jurnalist. Așa văd eu lucrurile. Ca dovadă, în momentul în care am decis să mă implic politic, am închis site-ul de știri înroman.ro, nu l-am predat, nu am făcut nicio concesiune și nicio concesie, ci, pur și simplu, am zis că, din momentul acesta, odată ce am pășit peste această barieră și am trecut de cealaltă parte a baricadei, îmi priește și mă simt onorată că am putut să fac 13 ani profesia de jurnalist și că simțul critic pe care mi l-am dezvoltat în timp mă ajută enorm în a face acum lucruri bune în alt mod, dar nu pot să mă prefac că nu sunt în acest moment părtinitoare. Dar este un lucru pe care mi l-am asumat și iată-mă aici cu această decizie”, a afirmat Teodora Baciu.

Targetul meu este să pot să fac bine oamenilor”

Întrebată despre targetul său în politică, Teodora Baciu s-a ferit să precizeze dacă țintește o funcție în urma alegerilor pe listele USR:

„Targetul meu în politică este să pot să fac bine oamenilor. În campania din 2020, când lucrurile evident erau într-o perioadă de tranziție, o cunoștință m-a întrebat: «Ce-ți lipsește cel mai mult în această perioadă?». Și i-am spus că nu pot să fac bine oamenilor sub nicio formă, în sensul că nu mai eram jurnalist ca să pot să iau problemele cetățenilor și să le duc spre administrația locală sau județeană. De cealaltă parte, eram într-o campanie electorală și orice încercare a mea de a ajuta pe cineva ar fi fost interpretată ca un gest pur electoral. Și acesta este targetul meu, să pot să fac bine oamenilor. Dacă eu reușesc, chiar și la serviciu, în activitatea mea profesională, dacă eu reușesc într-o zi să mulțumesc un om și să-i ofer o soluție, eu, după 9-10-11 ore de muncă, închid calculatorul cu satisfacție”.

Cu o experiență de 13 ani ca jurnalist, Teodora Baciu a candidat pentru funcția de primar al municipiului Roman la alegerile locale din 2020, fiind aleasă în funcția de consilier local din partea IPM. În luna martie a acestui an, ea și-a anunțat demisia din funcția de consilier local, dar și din IPM. La acel moment, ea a declarat că demisia din funcția de consilier local are la bază motive personale, a precizat că va continua activitatea profesională în cadrul companiei în care lucrează și că, deocamdată, nu se va reîntoarce în presă. În luna iunie, ea s-a alăturat echipei USR din Roman în calitate de consilier, devenind oficial membru al partidului în această perioadă.

Foto: captură Mesagerul de Neamț

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • Antoche Delia 5 luni ago

    Bună seara,
    Cât bine ați făcut oamenilor din Roman cât ați fost consilier? Ați fost aleasă din partea IPM, care se voia o alternativă la situația locală. […] Acum vreți în USR: deputat/senator/ poate Parlamentar, că dl.Soros vă ajută. SUNTETI O DEZAMĂGIRE!