Fostul Club al Elevilor, impozitat cu 500%

HomeActualitate

Fostul Club al Elevilor, impozitat cu 500%

 

În ciuda unei relații bune între comunitatea armenilor și autoritățile locale, situația fostului Club al Elevilor, de pe strada Cuza Vodă, nu poate fi tranșată amiabil. Clădirea se află în continuă degradare, comunitatea armenilor nu face nimic cu imobilul, nici zona nu este întreținută. Autoritățile spun că nu au nicio variantă de a o lua, dar vor ca, treptat, să o supraimpoziteze.

„În ceea ce privește fostul Clubul al Elevilor, aparținând comunității armenilor, chiar în această vară am avut discuții. Armenii nu doresc sub nicio formă darea în administrare sau plata unei chirii din care să scădem valoarea investițiilor pe care noi le-am putea face acolo în zonă. Am avut o discuție chiar și cu reprezentantul Comunității Armenilor la Roman și spuneau că, în perioada următoare, și-ar dori dinamizarea activității acestei comunități și inclusiv prin punerea în valoarea a acestui club. Vom putea solicita impozitarea cu 500%, e o procedură prealabilă care trebuie îndeplinită, vor mai avea, să spunem, termen de grație inclusiv anul viitor pentru a lua o decizie. Dacă nu, din 2019, vom intra cu acea supraimpozitare”, a declarat primarul Lucian Micu.

Clubul Copiilor și Elevilor a funcționat până în 2007, când Arhiepiscopia Armeană a majorat chiria lunară, stabilită în baza unui contract de închiriere pe o durată determinată de cinci ani, de la 500 lei la 15.000 lei. Nici înfrățirile făcute ulterior cu localitatea din Dilijan din Armenia, nu au îmbunătățit relația pe tema dării în folosință, în administrare Primăriei versus a efectuării de reparații de către comunitatea armeană.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0