Prima paginăActualitate

Fost deputat nemțean, în vizorul ANI

Dimensiune text

Senatorul PDL Cristian Rădulescu (foto), cunoscut om politic romașcan între anii 1990 și 2000, a intrat în vizorul Agenției Naționale de Integritate (ANI). Aceasta îl acuză că nu poate justifica o importantă sumă de bani, rezultată din diferența între averea dobîndită și veniturile realizate în perioada exercitării funcției de senator.

 

Agenția Națională de Integritate a constatat, în urma procedurilor de evaluare, existența unei diferențe semnificative, în cuantum de 551.136,79 lei (aproximativ 122.475 euro), între averea dobîndită și veniturile realizate de către Cristian Rădulescu în perioada exercitării funcției de Senator în Parlamentul României. La data de 19 decembrie 2008, a fost validat mandatul lui Cristian Rădulescu, de Senator în Parlamentul României. Veniturile realizate de Cristian Rădulescu, în perioada supusă evaluării, au fost în cuantum total de 1.929.395,77 leiei. Averea deținută și cheltuielile efectuate de către Cristian Rădulescu, în perioada supusă evaluării, au fost în cuantum total de 2.480.532,56 lei. Luînd în considerare cele de mai sus, s-a dispus sesizarea Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel București, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la averea dobîndită și veniturile realizate de către Cristian Rădulescu în perioada exercitării mandatului de Senator în Parlamentul României.

Persoana a cărei declarație de avere a fost supusă evaluării, fiind identificate diferențe semnificative, este considerată incompatibilă„, se arată într-un comunicat al ANI.

Citește și:   Accident rutier la Recea, provocat de un șofer băut

Cristian Rădulescu a activat, în perioada 1984-2000, ca medic de medicină generală în cadrul Spitalului Municipal de Urgență Roman și a fost doctorand în politici de sănătate. În ianuarie 1990 a fost vicepreședinte pe probleme sociale și de sănătate în cadrul CFSN Roman. Între anii 1992-1994 a fost președinte al organizației PD Roman, iar între 1992 și 2000 a fost vicepreședinte al organizației PD Neamț. Între 1990 și 2000 a fost deputat de Neamț din partea FSN, apoi a PD. Din 2008, este senator PDL de București.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0