Fonduri pentru parcuri fotovoltaice în comunele Doljești, Trifești și Săbăoani, alocate de Ministerul Energiei

HomeNeamt

Fonduri pentru parcuri fotovoltaice în comunele Doljești, Trifești și Săbăoani, alocate de Ministerul Energiei

La finalul săptămânii trecute, Ministerul Energiei a anunțat că ministrul Sebastian Burduja a semnat vineri, 28 februarie, 105 contracte de finanțare în cadrul apelului din Fondul pentru Modernizare: Programul – cheie 1: Surse regenerabile de energie și stocarea energiei, demers ce reflectă angajamentul Ministerului Energiei pentru un viitor energetic sustenabil, bazat pe tehnologii curate și eficiente, în beneficiul comunităților din România.

Proiectele semnate vizează sprijinirea investițiilor în noi capacități de producere a energiei electrice din surse regenerabile pentru autoconsum pentru entități publice. La nivel național, valoarea totală a proiectelor finanțate este de 167.492.987,72 lei (33.664.225,53 euro), din care valoarea totală a finanțării nerambursabile din Fondul pentru Modernizare este de 143.309.626,41 lei (28.803.639,19 euro). Capacitatea totală instalată este de 23,01 MW.

În cadrul acestei alocări, în județul Neamț au fost distribuite fonduri pentru comunele: Doljești, Gârcina, Grințieș, Săbăoani și Trifești.

„Ieri, 28 februarie, am făcut o nouă deplasare la Ministerul Energiei, unde am avut o întâlnire cu domnul ministru Sebastian Burduja, pentru a semna o nouă finanțare guvernamentală, în valoare de 1.472.196,79 lei, pentru proiectul unui parc fotovoltaic pentru energie regenerabilă. Proiectul va susține întreg consumul de energie al instituțiilor din comuna Doljești, cum ar fi: iluminatul public, sediul primăriei, școli și centrul de zi pentru bătrâni. Așadar, cu acest proiect ne vom bucura de o economie financiară considerabilă la bugetul local”, a transmis cu acest prilej primarul comunei Doljești, Albert Lungu (foto).

„Prin semnarea acestor contracte, ne apropiem cu pași concreți de o Românie modernă, în care fiecare comunitate are acces la energie curată și la prețuri corecte. Aceste proiecte, care vor înseamnă realizarea de parcuri fotovoltaice pentru comunități din întreaga țară, ne aduc mai aproape de obiectivul nostru de a transforma sistemul energetic național, punând accent pe sustenabilitate și inovație. Cei mai importanți beneficiari rămân cetățenii, care vor simți direct efectele pozitive ale acestor proiecte: facturi mai mici, un mediu mai curat și o calitate a vieții îmbunătățită. Totodată, investițiile semnate astăzi creează locuri de muncă și aduc prosperitate pe termen lung comunităților locale”, a declarat cu acest prilej Sebastian Burduja, ministrul Energiei.