Prima paginăSocialSanatate

Fișe medicale online pentru pacienții romașcani

Dimensiune text

Sistemul informatizat de la spital ar putea fi funcțional la sfârşitul anului.

La sfârşitul anului 2013 s-a semnat proiectul de finanţare pentru servicii moderne pentru medici şi pacienţi, fiind vorba despre un proiect în care Spitalul Municipal de Urgenţă Roman are ca parteneri Spitalul Judeţean Neamţ şi Spitalul Sfantul Nicolae din Roman. Contractul presupune realizarea unei reţele informatice la nivelul celor trei unităţi medicale, sistem care va permite consultarea online a fişei medicale a oricărui pacient internat într-unul dintre cele trei spitale. În acest moment, Spitalul Roman nu este foarte bine dotat din punct de vedere informatic, nu sunt calculatoare suficiente şi nici o reţea care să permită medicilor să ţină pasul cu raportările şi înregistrările online a tot ceea ce fac.

Valoarea totală a proiectului este de 5,2 milioane de lei. Este vorba atât despre partea de software, cât şi partea de hardware. Va fi vorba şi de infomatizarea sistemului, dar şi de dotarea cu calculatoare şi periferice, care vor fi distribuite în funcţie de mărimea spitalelor.

„Sunt prevăzute, în acest contract, etapele clare de desfăşurare. Deja am intrat în emiterea deciziilor pentru echipa de implementare a proiectului de la nivelul Spitalului Roman. Sunt puse la punct şi etape în demararea procedurilor de achiziţii şi întocmirea de documentaţie. Suntem în faza de selecţie pentru achiziţia de servicii, în vederea întocmirii documentaţiei de achiziţie pentru acest program informatic”, a declarat Leonard Achiriloaei, directorul economic al spitalului.

Durata proiectului este de un an, dacă totul se va desfăşura ca la carte. Dacă se vor întâmpina probleme, cu informări şi stabiliri de comun acord cu organismul intermediar, se poate prelungi proiectul cu trei sau şase luni.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0