Prima paginăEconomie

Firmele romașcane își cumpără utilaje din fonduri europene

Dimensiune text

Societatea N&D Plus SRL achiziționează echipamente și utilaje printr-un grant acordat în cadrul Programului Operațional Regional. Proiectul, în valoare de 1,057 milioane de lei, va conduce la creșterea cu 500% a numărului salariaților firmei.

 

 

Societatea romașcană N&D Plus SRL a început implementarea proiectului „Creșterea competitivității economice a SC N&D Plus SRL Roman prin achiziționarea de noi echipamente și utilaje”, ca urmare a semnării unui contract de finanțare nerambursabilă în cadrul Programului Operațional Regional, axa prioritară 4 – „Sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri regional și local”, domeniul major de intervenție 4.3 – „Sprijinirea dezvoltării microîntreprinderilor”. Proiectul depus de firma romașcană se va implementa timp de 12 luni și este cofinanțat de Uniunea Europeană, având o valoare totală de 1.057.808,12 lei, din care asistența financiară nerambursabilă este de 852.990,42 lei.

„Am realizat pe cont propriu acest proiect, cu sprijinul unei firme din Săvinești la care sunt acționar. Prin acest proiect, achiziționăm utilaje noi, precum un excavator, o macara și o instalație de săpat orizontal, utilaje care vor fi, ulterior, închiriate. Societatea N&D s-a ocupat, până acum, mai mult de vânzări și consultanță, iar acum încercăm să o dezvoltăm cu sprijinul acestui grant. Noile achiziții de utilaje vor conduce și la creșterea numărului salariaților societății – de la trei la peste 15. În plus, dacă până acum realizam o cifră de afaceri anuală de 200.000 – 250.000 de euro, estimez dublarea cifrei de afaceri anuale, ca urmare a acestor achiziții”, a explicat administratorul societății N&D Plus SRL, Ion Țarălungă.

Instalațiile de săpat orizontal sunt utilizate cu precădere la realizarea rețelelor de canalizare, șanțurile pentru aceste rețele putând fi săpate direct pe sub drumuri, pe lungimi de până la 50 de metri. N&D Plus SRL ar urma să devină prima firmă din Roman care închiriază utilaje de construcții, ca urmare a implementării acestui proiect.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0