HomeRoman

Firmele romașcane datorează șapte milioane de lei bugetului de stat

Afacerile întreprinzătorilor mici și mijlocii din Roman nu au dus-o prea bine în prima parte a anului – cel puțin din punct de vedere statistic –  și, în aceste condiții, afaceriștii nu au mai reușit să își achite obligațiile fiscale față de bugetul consolidat al statului.

 

Pentru a recupera datoriile acumulate de firmele mici și mijlocii, Fiscul a aplicat măsuri de executare silită la toate societățile comerciale înregistrate cu obligații fiscale neachitate.

Administrația Finanțelor Publice Roman a dat publicității restanțierii la bugetul general consolidat, cele mai multe datorii fiind înregistrate la bugetul de stat. Cele mai mari sume pe care întreprinzătorii le au de achitat la stat sînt reprezentate de dobînzi, penalități și majorări de întîrziere calculate la debitele propriu-zise. În Roman, sute de contribuabili au acumulat datorii la bugetul de stat însumînd peste 7,3 milioane de lei, din care peste 2,2 milioane de lei reprezintă dobînzi și penalități. Întreprinderile mici și mijlocii din Roman aveau de achitat la stat impozit pe profit de 1,2 milioane de lei, TVA – 2,3 milioane de lei, accize – 104.045 de lei, dar și alte taxe și impozite ce însumau 964.703 lei. Contribuabilii romașcani au acumulat datorii de peste 3,4 milioane de lei și la bugetul asigurărilor sociale de stat. Din aceste sume, 1,3 milioane de lei reprezintă contribuțiile datorate de angajatori, 335.268 de lei – contribuțiile reținute de la angajați, iar peste 1,7 milioane de lei – dobînzi și penalități. Datorii au fost acumulate de firmele romașcane și la bugetul asigurărilor de sănătate. Acestea se ridică la 967.229 de lei, din care 418.727 de lei reprezintă dobînzi și penalități. La bugetul asigurărilor de șomaj, firmele din Roman datorează 242.784 de lei, din care 166.532 de lei reprezintă dobînzi și penalități.

Comentarii

WORDPRESS: 0