Prima paginăSocialEconomie

Finanțare europeană şi pentru tinerii cu opt clase

Dimensiune text

Studiile nu par să conteze în noul Program Naţional de Dezvoltare Rurală. Tinerii care au opt clase pot aplica pentru a obţine finanţarea europeană. 

Studiile nu îi împiedică pe tinerii fermieri să obţină bani pe măsura de finanţare destinată lor din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020. Cu toate că, la început, regula conform căreia îţi trebuie cel puţin opt clase pentru a aplica la finanţare a stârnit controverse, acum Ministerul Agriculturii şi-a explicat decizia luată în acest sens. „Pentru evitarea discriminării potenţialilor beneficiari ai submăsurii 6.1. (dată fiind legislaţia naţională, conform căreia învăţământul minim obligatoriu, în funcţie de anul absolvirii, este de 8, 9, 10 sau 11 clase, după caz), s-a stabilit, prin intermediul documentelor de implementare, ca învăţământul obligatoriu să fie de minimum opt clase, o prevedere mai puţin restrictivă şi, totodată, în acord cu legislaţia naţională aplicabilă la momentul absolvirii învăţământului minim obligatoriu pentru fiecare solicitant”, a comunicat Ministerul Agriculturii.

Citește și:   Licitație pentru închirierea de locuri de parcare în Roman, pe 30 septembrie

Cu toate acestea, tinerii nu trebuie să se lase în voia sorţii. Pentru proiectele de sprijinire a fermelor de semi-subzistenţă, o condiţie a beneficiarului de fonduri UE este ca, la finalizarea proiectului, să fie absolvent al unui curs de specialitate susţinut, în prealabil, tot din fonduri europene. Altfel spus, puteţi să accesaţi măsura destinată sprijinirii fermelor de semi-subzistenţă (fosta 141) cu studii minime (nu neapărat 8 clase), însă cu condiţia de a face acel curs de specialitate până la finalizare proiectului. Pentru proiecte cu surse de finanţare de valori mai mari, beneficiarul trebuie să aibă studii de specialitate şi experienţă similară în domeniu.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0