Finanțare aprobată pentru construcția unei noi creșe în Roman

HomeSocial

Finanțare aprobată pentru construcția unei noi creșe în Roman

Finanțarea construcției unei noi creșe în municipiul Roman a primit aprobare de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA). Luni, 4 ianuarie, MDLPA a anunțat că alte zece noi construcții de creșe au primit aprobare prin Programul național de construcție de creșe, derulat din 2021 de Ministerul Dezvoltării, numărul total al creșelor aprobate pentru a fi construite, la nivel național, crescând, astfel, la 53.

Conform actului normativ aprobat, se vor construi creșe mici, cu o capacitate de 40 de antepreșcolari în Câmpia Turzii, Galați, Oradea, Orăștie și Vaslui, iar creșe mari, pentru 100-110 de copii în Deva, Galați și Roman. În Bârlad și Călărași vor fi construite creșe de dimensiuni medii. Ministerul a precizat că, în urma aprobării finanțării, construirea acestor creșe noi intră în proces de achiziție publică, urmând ca, după aceea, să fie demarate lucrările de construcție.

„Așa cum știți, alături de colegii din administrația publică, în a doua jumătate a anului trecut am întreprins toate demersurile pentru ca Romanul să fie înscris pe lista Programului național de construcție de creșe a Ministerului Dezvoltării. În acest moment, avem certitudinea că o nouă creșă modernă, de capacitate mare va fi construită în municipiul nostru. Un astfel de centru pentru antepreșcolari va fi construit pe o suprafață a terenului pe care acum funcționează Bazarul. Mă bucur că proiectul a fost aprobat pentru finanțare, urmând procedura de achiziție publică și că această zonă aflată în proximitatea Parcului Zăvoi și a zonei ANL va fi adaptată nevoilor noastre. Tot aici, în perspectivă este creionat și un proiect de tip campus, care include și construcția unei grădinițe”, a precizat primarul municipiului Roman, Leonard Achiriloaei.

Viitoarea clădire va avea o suprafață de 2.409 metri pătrați, pe un singur nivel, cu o lungime a construcției de 97,62 metri și o lățime de 34,13 metri. Creșa va avea o capacitate de 11 grupe, maximum 110 copii și va dispune de toate facilitățile care sunt prevăzute de legislația în vigoare. Vor exista camere de joacă, dormitoare, spălătorie proprie, bucătărie, sală mare funcțională, cabinet medical și spații administrative. Valoarea investiției, asigurată de Ministerul Dezvoltării prin Compania Națională de Investiții este de 22.262.920 de lei cu TVA, au mai precizat reprezentanții Primăriei Roman.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0