Home

Finale naţionale atletice ale juniorilor III în Bacău

Atleţii juniori III din Roman vor avea posibilitatea, sâmbătă şi duminică, 22 şi 23 martie, să ia primele medalii din acest an la categoria lor de vârstă, cu prilejul finalelor campionatului naţional care vor avea loc în sala de atletism din Bacău.

Dacă la finalele naţionale ale juniorilor I şi II a fost foarte puţin reprezentat, din lipsă de bani, acum Clubul Atletic Roman va avea în concurs 11 sportivi, cel puţin jumătate dintre ei cu şanse mari la medalii. Traian Macovei, directorul clubului, este mai rezervat în afirmaţii referitoare la clasările pe podium: „Ne gândim la două medalii. Aşteptăm rezultate. Să vedem în ce măsură ne vor fi confirmate aşteptările în probele săritură în înălţime şi alergări. Mai sunt şi probele de aruncări. Nu vreau să mă aventurez în afirmaţii care să nu fie acoperite”.

Cei 11 care vor reprezenta Clubul Atletic sunt: Rebeca Bontaş, Mădălina Ciurdea, David Ciuraru, Andrei Mărieş şi Paul Pleşca, la săritura în înălţime şi în alte probe, Mihaela Alexandru şi Alexandra Calistru, la alergări, respectiv Alexandru Filip, Otilia Calfa, Diana Filip şi Cosmin Cârlig, la aruncări. Sportivii vor fi însoţiţi de antrenorii Carmen Iederan, Traian Macovei şi Iulian Corugă. LPS Roman va fi reprezentat de Ana Maria Savu, eleva antrenoarei Otilia Danţiş.

Altfel, la sfârşitul săptămânii trecute au avut loc întrecerile Cupei Europei la aruncări lungi, în Portugalia. Acolo au concurat şi trei romaşcane. Bianca Perie a aruncat ciocanul 67,19 metri, sub posibilităţile sale. Mihaela Asmarandei, sportivă născută în 1993, a concurat la aruncarea discului seniori, prilej cu care a stabilit un record personal de 48,33 metri şi s-a clasat pe poziţia a 14-a. Carla Sescu, de la LPS Roman, născută în 1997, a concurat tot la aruncarea discului, dar la categoria tineret (sub 23 de ani). Cea mai bună aruncare a sa a măsurat 46,43 metri şi s-a clasat a zecea. „A fost un rezultat modest, dar trebuie ţinut cont că partenerele de întrecere erau cu trei până la cinci ani mai mari. Sper ca această experienţă să fie benefică pentru ea, atât timp cât a luat contact cu elita europeană. Eu aş fi fost mulţumit dacă arunca peste 47, chiar 48 de metri”, a declarat antrenorul emerit Emilian Floroiu.

Comentarii

WORDPRESS: 0