Prima paginăSport

Final de tur cu SCM Petrotub pe poziția a cincea

Dimensiune text

Echipa romașcană a încheiat la egalitate, 1-1 în deplasare, jocul din etapa a 13-a a ligii a treia de fotbal cu Sporting Liești, din cauza ratărilor.

Prim-reprezentantă a fotbalului romașcan, SCM Petrotub a încheiat turul campionatului ligii a treia de fotbal, ediția 2014-1025, pe locul al cincilea, unul sub posibilități în ce privește valoarea lotului. Aceiași jucători au arătat fotbal de calitate în meciuri de pe parcursul acestui campionat sau mai înainte, nu neapărat prea des.

SCM Petrotub Roman a condus cu 1-0 în partida disputată în etapa a 13-a, ultima a turului, cu Sporting Liești, în deplasare, dar n-a reușit, vineri, 21 noiembrie 2014, mai mult decât un rezultat de egalitate: 1-1. Dacă ar fi învins la două goluri diferență, cu 3-1, spre exemplu, echipa romașcană pregătită de Valentin Avădanei și Iosif Susanu ar fi putut urca pe poziția a patra în seria A din campionatul de fotbal al ligii a treia. Nu ar fi fost cine știe ce performanță dar ar fi fost două puncte în plus, în cazul unei victorii, care ar fi prins bine în partea secundă a campionatului.

Liești: ocazii multe, goluri puține

Plecată spre Galați cu obiectivul de a obține o victorie, pe final de tur, care să mai atenueze din eșecurile precedente, SCM Petrotub Roman a încheiat la egalitate meciul din deplasare cu Sporting Liești, una dintre echipele fără pretenții mai mari decât rămânerea în eșalonul al treilea al fotbalului românesc. Calculele făcute acasă nu s-au mai potrivit cu cele de acolo. Jocul romașcanilor n-a fost rău, pe un teren inundat și pe o vreme în care nici câinii nu stau pe-afară, dar nici unul care să aducă trei puncte. Ratările au curs, gârlă, cele mai multe fiind ale lui Țapu.

0-1: În minutul 42, Damian a deschis scorul pentru Roman printr-un șut extraordinar, de la mare distanță, la vinclu.

1-1: Bogoș a egalat în minutul 55 printr-un șut imperabil de la marginea careului mare.

Rezultatul pare echitabil, dacă se iau în considerare doar execuțiile celor doi marcatori. SCM Petrotub Roman a mai avut, însă, o sumedenie de ocazii de a înscrie. În minutul 19, după o centrare a lui Drugă, Țapu a tras direct în portar de la 6 metri. Același Drugă a executat o lovitură liberă în minutul 29, mingea fiind trimisă peste poartă, cu capul, de Petrila, din mijlocul careului mare. Țapu, omul cu ratările în această partidă, a șutat pe lângă poartă de la 18 metri în minutul 47. Tot el n-a nimerit poarta, în minutul 51, deși se afla la șase metri de ea. În minutul 52 a fost una dintre cele mai frumoase faze ale meciului. Drugă a pătruns pe partea stângă, a driblat și apoi a șutat, din unghi, pe lângă poartă. În minutul 77, Pîntea a scăpat singur spre poartă, nu în poziție centrală. A șutat de la circa 12 metri și n-a nimerit unde ar fi vrut. Goana după înscrierea golului victoriei a continuat pentru echipa romașcană. În minutul 83, Petrila a șutat din afara careului, pe lângă poartă. Două minute mai târziu, Drugă a centrat de pe partea stângă și Țapu a trimis pe lângă poartă din poziție favorabilă. În minutul 90, SCM Petrotub Roman a beneficiat de o lovitură liberă din apropierea careului, exact în poziția care-i convine lui Drugă. Acesta a trimis peste zid, la rădăcina barei. Mingea a revenit în zonă bună pentru echipa oaspete, dar Marin a șutat alături.

SCM Petrotub Roman: Ciuclea – Lupușoru, Marin, Carnariu, Stahie, Întuneric, Petrila, Popa, Damian, Țapu, Drugă. A mai jucat Pîntea. N-au putut juca, din cauza accidentărilor, Rotariu și Talpalariu.

Punct câștigat

Valentin Avădanei, antrenor principal, vede și partea plină a paharului: “Pe un teren plin de apă, am încercat să câștigăm. Am avut ocazii foarte multe. Rezultatul nu este cel dorit de noi. Totuși, este un punct câștigat. Avem plus 5 la «adevăr», ceea ce ar fi echivalent cu locul al treilea. A fost un tur destul de greu, cu rezultate sub așteptările noastre. Am câștigat în deplasare, am pierdut puncte acasă. Ne dorim să facem o analiză corectă în zilele următoare. Să vorbim și cu primarul și să se ajungă la cele mai bune decizii pentru echipă. Trebuie să recunosc, nu sunt mulțumit de locul ocupat, dar trebuie să fim corecți și în ceea ce privește lotul. Au plecat jucători cu experiență, au venit jucători tineri. Aș fi vrut să am doi jucători în plus, dar nu s-a putut. Au fost și meciuri cu ghinion, pierdute spre final”.

“Ne-a lipsit omul de gol”

Iosif Susanu (antrenor secund): “După aspectul jocului din ultima etapă a turului, ar fi fost normal să câștigăm. Am dominat aproape în totalitate, în partea secundă a meciului. În ce privește prima jumătate a campionatului, n-am avut un atacant de calitate. Ne-a lipsit omul de gol. Au fost multe mingi bune în careu din centrări, am avut multe ocazii de a marca. N-a fost acolo cel care trebuia să trimită mingea în poartă. În tur am pierdut foarte multe puncte pe finaluri de meciuri, inclusiv în prelungiri, foarte ușor și pe fondul unui joc, în ansamblu, destul de bun, al nostru. Am fi meritat cel puțin locul al treilea, la sfârșitul turului. Repet, lipsește atacantul de careu. Este păcat de ocaziile pe care le-am avut. Deocamdată, este pauză competițională. Urmează ca, în zilele următoare, să fie stabilit programul pentru perioada rămasă până la sfârșitul anului”.

În urma acelei analize care se presupune a avea loc săptămâna aceasta, este posibil să apară și schimbări în lotul romașcan. Deocamdată, Întuneric este la final de contract.

Ultima etapă a turului confirmă statutul de lideră al Bucovinei Pojorâta

În etapa a 13-a s-au mai disputat partidele: Bucovina Rădăuți – Ceahlăul II Piatra Neamț 2-0 (2-0), Cetatea Târgu Neamț – Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 1-1 (1-1), Știința Miroslava – Bucovina Pojorâta 1-2 (1-0), FC Zagon – AFK Csikszereda Miercurea Ciuc 0-2 (0-1), Sporting Liești – SCM Petrotub Roman 1-1 (0-1). CSM Pașcani și Aerostar Bacău au stat.

Rezultatele înregistrate în tur de SCM Petrotub Roman

SCM Petrotub Roman a început campionatul foarte bine, cu victorii la scor acasă și în deplasare în primele două etape. Una dintre victorii, 4-0 cu FC Păpăuți, a fost anulată prin excluderea din campionat a echipei mutată din Covasna în Brașov. A rămas acel 5-0, din etapa secundă, în deplasare, cu Bucovina Rădăuți, ca diferență maximă de scor realizată de SCM Petrotub. Ar fi fost și mai frumos dacă, în etapa a treia, echipa romașcană ar fi câștigat meciul cu Bucovina Rădăuți, de pe teren propriu. N-a fost deloc așa, Bucovina a învins clar, cu 3-0. “Rănile” echipei romașcane păreau să se vindece după acea usturătoare înfrângere, odată cu victoriile din etapele a patra și a cincea: 1-0 în deplasare cu Ceahlăul II Piatra Neamț și 1-0 pe teren propriu cu CSM Pașcani. În acel moment, SCM Petrotub Roman putea fi pe locul I cu maximum de punctaj, dacă ar fi câștigat și cu Bucovina Pojorâta, cea despre care Iosif Susanu a afirmat, încă de la începutul campionatului, că este cea mai bună din serie. Rezultatele au dovedit că tehnicianul romașcan are dreptate în ce privește echipa suceveană. Revenind la cea din Roman, parcursul său până la finalul turului a continuat cu: 1-2 în deplasare cu Știința Miroslava, 1-3 în deplasare cu AFK Csikszereda Miercurea Ciuc, 1-0 în deplasare cu Sepsi Sfântu Gheorghe, 3-0 pe teren propriu (neprezentare a echipei oaspete) cu Cetatea Târgu Neamț, 2-4 în deplasare cu Aerostar Bacău, 1-1 pe teren propriu cu FC Zagon, 1-1 în deplasare cu Sporting Liești.

Fuga de locul I

An după an, obiectivul echipei de fotbal SCM Petrotub Roman este clasarea pe unul dintre primele trei locuri, în liga a treia. De câte ori se apropie sau chiar ajunge pe locul I, reprezentanta Romanului la fotbal mai face un pas sau doi înapoi, când este vorba de promovare în liga superioară. Cui folosește? Mai vin vreo câțiva oameni pe stadion, în tribună, cu speranța că echipa la care țin va urca. Speranțele rămân. La fel rămâne și statutul de veșnică divizionară “C” a echipei romașcane. Din nou, o altă echipă din seria I a ligii a treia va promova în liga a doua. Foștii mari fotbaliști ai Romanului așteaptă degeaba să-și vadă urmașii în eșalonul secund. Valori există. Se nasc în fiecare an copii talentați, în orice domeniu. Fotbalul este unul dintre sectoarele privilegiate. Foarte importantă este școala, inclusiv cea a fotbalului.

Clasamentul finalului de tur 2014-2015

1 Pojorâta1183031-1327
2 Miroslava1180316-1024
3 Sepsi1162317-920
4 Tg. Neamț1154218-1319
5 Roman1152417-1417
6 Aerostar1152417-1717
7 M. Ciuc1151517-1716
8 Pașcani1135318-1214
9 Rădăuți1124513-2310
10 Zagon112369-159
11 Liești1122714-248
12 P. Neamț110297-272
13 Păpăuți00000-00

FC Păpăuți a fost exclusă din campionat și au fost anulate toate rezultatele din meciurile în care a participat

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0