Filmul tinerilor romașcani, câștigătorul aprecierilor publicului la Gala Anticorupție

HomeCultural

Filmul tinerilor romașcani, câștigătorul aprecierilor publicului la Gala Anticorupție

 

Tinerii romașcani care au realizat un scurtmetraj pentru competiția de filme anticorupție „Once upon a time in Romania” au obținut cele mai multe voturi ale publicului și au fost premiați la Gala Anticorupție ce s-a desfășurat la București miercuri, 20 decembrie.

Competiție de scurtmetraje anticorupție, „Once upon a time in Romania” (eng., „A fost odată în România”) a fost organizată de Inițiativa România și Fundația Friedrich Naumann pentru libertate, cu sprijinul Ambasadei Canadei la București, în parteneriat cu Revista Vice România.

Între cele peste 30 de scurtmetraje înscrise în concurs s-a aflat și cel realizat de o echipă formată din șase romașcani, clip regizat și înscris în competiție de Marius Papară, elev al Colegiului Național „Roman-Vodă”. Scurtmetrajul se numește „Tăcerea aprobă, iar corupția ucide” și este disponibil aici: https://www.onceinromania.ro/the-fellowship-of-good-men/?contest=video-detail&video_id=4326. Filmul romașcanilor a primit cele mai multe voturi pe site-ul concursului și a primit Premiul Publicului, recompensat cu 1.000 de euro de unul dintre sponsorii competiției.

 

„Felicitări echipei de romanvodiști Mușatini care au câștigat premiul de popularitate la Gala «Once Upon a Time in Romania»! Mulțumim tuturor celor care i-au susținut în ultimele săptămâni, dovedind astfel că mai există o comunitate a romașcanilor care cred în tineri!”, au transmis reprezentanții Asociației Mușatinii. „Marius Papară, George Apetrei, Vlad Pânzaru, Ana Maria Cojocariu, Ştefan Duminică sunt tinerii romașcani ce au câștigat aseară Premiul Publicului, la Gala Once Upon a Time in Romania, organizată de Inițiativa România. Cu spirit de inițiativă, curaj, determinare, creativitate și implicare, acești tineri au creat un manifest pertinent împotriva corupției din România, prin scurt metrajul «Tăcerea aprobă, iar corupția ucide». Felicitări, Oameni frumoși și mulțumim!”, le-au transmis câștigătorilor reprezentanții Centrului Cultural Comunitar Roman pe pagina de socializare.

Gala Anticorupție s-a desfășurat cu participarea Excelenței sale, Michèle Ramis, Ambasadorul Republicii Franceze în România, a lui Christopher Duggan, Consilier Politic din partea Ambasadei Canadei în România, și în prezența reprezentanților diplomatici ai Ambasadelor Germaniei și Norvegiei, iar jurnalistul Lucian Mândruță a fost moderatorul evenimentului. „Corupția ucide o nație. Nu un om sau doi”, a spus reputatul actor Victor Rebengiuc în deschiderea serii.

 

„Inițiativa România felicită și mulțumește celor 36 de participanți din competiția Once Upon a Time in Romania pentru curaj și pentru implicare. Once Upon a Time in Romania este o continuare a proiectelor digitale ale Inițiativei România de promovare a transparenței, integrității și statului de drept, cum ar fi Harta Banilor Publici, Lista politicienilor corupți sau Alegeri Parlamentare 2016”, au transmis organizatorii la finalul Galei.

Înregistrarea Galei poate fi urmărită în continuare:

 

 

Foto: Facebook, Inițiativa România

 

Comentarii

WORDPRESS: 0