Prima paginăCulturalTimp liber

Filme de Oscar la Casa de Cultură

Dimensiune text

Publicul romaşcan este invitat să vizioneze, în luna octombrie, filme autohtone şi străine.

Casa de Cultură din Roman invită romaşcanii la spectacol. Publicul iubitor de teatru va putea viziona marţi, 1 octombrie, începând cu orele 18.00, spectacolul „Jocul de-a vacanţa”, de Mihail Sebastian, în interpretarea actorilor Teatrului Municipal Roman, coordonat de Radu Vatavu. „Pe 1 octombrie sărbătorim Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice. Casa de Cultură din Roman le dăruieşte un spectacol, pentru care am pregătit 50 de invitaţii, ceea ce le va posibilitatea de a viziona gratuit piesa de teatru”, a precizat Marcela Ursu, directorul Casei de Cultură din Roman. Preţul unui bilet la spectacol este de 15 lei, iar pentru elevi, studenţi şi pensionari, 10 lei.

Joi, 3 octombrie, actorii Teatrului de Animaţie Bacovia din Bacău vor ajunge la Roman cu un spectacol pentru copii „Oblio”, după Harry Nilsson. Spectacolul cuprinde două reprezentaţii, la orele 10.30 şi 12.00, preţul unui bilet de intrare fiind de 6 lei.

Între 11 şi 12 octombrie, iubitorii de film vor putea viziona cinci filme distribuite cu sprijinul SC Woodoo Films SRL, condusă de reputatul cineast Cristian Mungiu, premiate la festivaluri naţionale şi internaţionale. Pe scena Casei de Cultură vor rula, pe 11 octombrie, două dintre cele mai noi producţii autohtone: „Poziţia copilului”, film premiat cu Trofeul „Ursul de Aur” la Festivalul Internaţional de la Berlin,  la ora 17.00, şi „După dealuri”, premiat la Cannes pentru scenariu şi interpretare, la ora 19.00.

Pe 12 octombrie sunt programate două filme străine: „Cu papa la psihiatru”, în regia lui Nanni Moretti, la ora 17.00, „Starbuck”, premiat la Festivalul Internaţional de Film de la Palms Springs, la ora 19.00, şi „Pielea în care trăiesc”, cu Antonio Banderas, la 21.00.

Pentru vizionarea filmelor româneşti, publicul va plăti 5 lei, iar pentru cele străine – 8 lei. Filmele vor ajunge la Roman ca urmare a unui turneu de promovare a filmelor româneşti în toată ţara, cunoscut fiind faptul că, în oraşele de provincie, accesul publicului la cele mai recente pelicule româneşti este mai dificil.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0