Festivități dedicate începutului de an școlar, la unitățile de învățământ din Roman

HomeSocial

Festivități dedicate începutului de an școlar, la unitățile de învățământ din Roman

 

 

După un weekend cu un cer predominant acoperit, vremea a ținut cu elevii, părinții și profesorii în dimineața zilei de luni, 10 septembrie, odată cu începutul noului an școlar. Străzile orașului au fost din nou aglomerate la orele dimineții, făcând necesară prezența echipajelor de poliție pentru dirijarea traficului, iar curțile unităților de învățământ s-au umplut din nou de emoțiile specifice fiecărui început de școală.

Manifestările au început, după caz, cu intonarea imnului național (Colegiul Național „Roman-Vodă”), cu intonarea imnului național, a imnului orașului și a imnului școlii (Școala „Mihai Eminescu”) sau cu un moment religios (Școala „Alexandru Ioan Cuza”). Alături de elevi și părinți au ținut să fie prezenți, ca în fiecare an, reprezentanții ai autorităților, care au transmis mesajele lor de succes cu acest prilej, după care elevii și-au (re)întâlnit învățătorii, profesorii și colegii.

„Sper ca această promoție a Centenarului să ofere tot ceea ce este mai bun”

„Odată cu începerea anului școlar începem un an, sper eu, la fel de fructuos, călduros, așa cum ne ajută vremea în momentul acesta, un an în care rezultatele pe care le-am obținut anul trecut să se repete. Pentru noi, cei de la «Roman-Vodă» această zi înseamnă emoții. Sunt emoții pentru noi toți, pentru că încercăm, în continuare, să ținem ștacheta sus, să fim în elita liceelor performante din România, un liceu care să aibă rezultate extraordinare și cu care să putem să ne mândrim în continuare, mai ales în acest an centenar. Îmi doresc o școală a performanței, «Roman-Vodă» să rămână în continuare o redută care luptă împotriva non-valorii, o școală care într-adevăr să pregătească oameni de calitate cu care noi profesorii să ne mândrim mai departe. Știm fiecare dintre noi ce avem de făcut. Profesorii, colegii mei, știm că trebuie să mergem la clase și să ne facem datoria, să dăm tot ceea ce putem să folosim metode care să îi atragă pe elevi noștri, să îndrăgească materiile pe care le predăm și care, bineînțeles, mai departe, pot să aducă performanțe. De asemeni, părinții știu ce au de făcut: să colaboreze cu școala pentru că, odată ce există acest parteneriat, lucrurile se așează și bineînțeles că ne pot ajuta și pe noi. De asemeni, autoritățile locale știu ce au de făcut, așa cum au făcut și în anii trecuți, să investească în educație, să îi premiem pe elevii de performanță, să investească în infrastructură, iar ceea ce au făcut până acum să continue, pentru că ne dorim acest lucru. Și îmi doresc ca, în momentul în care se va scrie o nouă monografie să apară că această promoție a Centenarului a oferit școlii tot ceea ce era mai bun”, a afirmat, în debutul festivităților de la Colegiul Național „Roman-Vodă”, directorul instituției, Mihaela Tanovici.

„Un nou an școlar sub semnul unității și unirii”

„E o zi cu emoții pentru toți, în primul rând pentru elevi, mândri că sunt elevi ai unui liceu de marcă. Cu toții astăzi suntem încărcați de emoții, pentru că niciun alt sistem de activitate nu adună atâtea emoții într-o singură zi cum reușește sistemul de învățământ. Le doresc, pe această cale, colegilor mei, cadrele didactice, sănătate, forță de muncă și răbdare. Pe părinți îi îndemn să fie mereu alături de școală, pentru că împreună veți putea obține un arc care va lumina mereu mintea copiilor dumneavoastră, rezultatele cele mai bune. Vă urez tuturor sănătate și succes în acest nou an școlar, care stă sub semnul unității și unirii, unirii energiilor creative și a forței și a rezultatelor de marcă”, a transmis deputatul Laurențiu Leoreanu, prezent la deschiderea anului școlar la Colegiul Național „Roman-Vodă”.

„Sunteți generația căreia sper că îi vom preda o Românie mai bună și mai curată”

„Domnilor profesori, vă doresc să aveți putere, răbdare și aceste rezultate frumoase cu care «Roman-Vodă» se mândrește de sute de ani să vină permanent și să ducă această ștachetă mai departe încă multe sute de ani. E un an școlar încărcat de multă istorie, de două evenimente majore, pe care am rugămintea, domnilor directori, domnilor profesori, dragi părinți, să le includeți în paleta dumnevoastră de activități: Centenarul Marii Uniri și preluarea președinției Uniunii Europene de către România, de la 1 ianuarie, pentru o perioadă de șase luni. Vă urez să aveți un an plin de împliniri, plin de bucurii, plin de rezultate, cu multă sănătate, iar voi, copii și elevi, să dați satisfacție părinților, profesorilor, înaintașilor noștri, pentru că sunteți generația viitoare, generația căreia noi îi vom preda, sper, o Românie mai bună și mai curată”, a transmis senatorul Dan Manoliu, la festivitatea de deschidere a anului școlar la Colegiul Național „Roman-Vodă”.

„Prima zi de școală a fost întotdeauna specială”

Primarul Lucian Micu a participat la festivitatea de deschidere a anului școlar de la Școala „Vasile Alecsandri”, în calitate de părinte, după care a vizitat școlile și grădinițele din oraș. „A sunat din nou clopoțelul pentru elevi și cadrele didactice în primul rând, dar sunt sigur că emoții puternice au simțit și părinții, bunicii, fiecare dintre noi până la urmă, pentru că prima zi de școală a fost întotdeauna specială. Eu am împărtășit aceste sentimente de mândrie și speranță la un an școlar cu rezultate cât mai bine alături de fiica cea mică, încă elevă de gimnaziu. Am făcut un tur și prin mai multe școli, grădinițe și licee, să cunosc mai bine generațiile în formare și pentru care muncim să le asigurăm un viitor cât mai bun. În prima zi de școală, copiii trebuie în primul rând să-și întâlnească sau să-și revadă colegii și profesorii și să afle informații despre ce vor studia. Despre asta trebuie să fie școala, despre prietenii, competiție, respect, descoperire și evoluție. Sper ca cei mai mulți dintre elevi să aibă parte de o educație aleasă, iar cadrele didactice să privească în ochi o generație cât mai bună de învățăcei! Succes în anul școlar 2018-2019!”, a transmis primarul Lucian Micu.

 

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 3
  • Farcas Roxana 4 ani ago

    bună seară, vă rog frumos să vă corectați articolul. In fraza „Străzile orașului au fost din nou aglomerate la orele dimineții, făcând necesară prezența echipajelor de poliție pentru dirijarea traficului, iar curțile unităților de învățământ sau umplut din nou de emoțiile specifice fiecărui început de școală” este o greșeală. Corect este s-au umplut.

  • Moshu 4 ani ago

    Si ar mai fi una: …,,început de an școlar” – nu de școală !! Stiți,…gramatica …