Prima paginăSocial

Festivalul Zargidava, amânat din cauza vremii nefavorabile

Festivalul Zargidava, amânat din cauza vremii nefavorabile

Dimensiune text

 

 

Prognoza meteo anunță că se întorc ploile în Roman la finele săptămânii, când în Kartodrom era programat să se desfășoare prima ediție a Festivalului Zargidava, când romașcanii ar fi trebuit să fie martori la câteva momente din istoria poporului român transpuse în zilele de azi. Autoritățile au anunțat, însă, că au reprogramat evenimentul pentru următorul weekend, cel de 13-15 iulie. Tot din cauza ploilor, a fost reprogramat și picnicul din Parcul Municipal, ce trebuia să se desfășoare pe 1 iulie și a fost amânat pentru 22 iulie.

„Meteorologii anunță vreme ploioasă pentru finalul de săptămână, astfel încât am luat decizia de a amâna desfășurarea Festivalului Zargidava, ce urma să se desfășoare în perioada 6-8 iulie în Kartodrom. Ideea nu este de a bifa noi un număr mare de evenimente pe parcursul sezonului estival, ci îmi doresc ca cetățenii să se bucure cu adevărat de aceste manifestări. Am discutat cu organizatorii Festivalului și l-am reprogramat pentru weekendul 13-15 iulie, când sperăm să avem vreme frumoasă, astfel încât să ne bucurăm de spectacolul pe care cei peste 200 de actori îl transpun în aer liber pentru a ne arăta din obiceiurile, tradițiile și «arsenalul» din luptele străbunilor noștri. Rămân fixate celelalte evenimente pe care le-am pregătit pentru luna iulie, cum ar fi petrecerea din Ștrand (13 iulie), picnicul în Parc (22 iulie) sau Tunning Fest (28-29 iulie). Vă voi ține la curent cu detalii despre aceste evenimente și sper să ne putem bucura împreună de ceea ce oferă comunitatea noastră”, a anunțat primarul Lucian Micu pe pagina evenimentului.

Reprezentanții Primăriei municipiului Roman au declarat că organizatorii se vor replia, astfel încât să păstreze proiectul prezentat public și aprobat de Consiliul Local, iar artiștii au confirmat că pot să se prezinte pentru a susține concertele. În fiecare seară din cele trei de festival vor fi organizate spectacole. Astfel, vineri, 13 iulie, de la ora 17:00 va fi asigurată muzica ambientală la scenă, iar de la orele 20.00 vor susține concerte soliști locali și Ansamblul Folcloric „Flori de mălin”. Sâmbătă, 14 iulie, alți soliști locali vor oferi spectacole, dar se va asigura și un concert de muzică folk susținut de Formația „Focul Viu”. În ultima zi din Festivalul Zargidava, duminică, pe 15 iulie, vor susține concerte Lorenna și Elena Gheorghe.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0