Prima paginăSocial

„Festivalul toamnei” la Școala „Carmen Sylva” din Horia

„Festivalul toamnei” la Școala „Carmen Sylva” din Horia

Dimensiune text

 

Școala Gimnazială „Carmen Sylva” din satul Horia a îmbrăcat, în perioada 25-27 octombrie, haine de sărbătoare autumnală: cadrele didactice și elevii au pregătit și au desfășurat activitățile pentru „Festivalul toamnei”, proiect local ajuns la cea de-a treia ediție.

Anul acesta, de organizarea activității s-a ocupat profesor pentru învățământul primar Tatiana Gîrbea, consilier educativ, care a conceput probele de concurs pe patru secțiuni: arte plastice (desen, colaj, pictură), artă decorativă (costume realizate din frunze, flori, crenguțe etc.), artă literară (recitare de poezii cunoscute sau compoziții proprii), artă culinară.

Desenele și colajele au fost etichetate și așezate la loc de cinste pe panouri, pregătite pentru jurizare și stabilirea premiilor. Parada costumelor de toamnă a reliefat ingeniozitatea și gustul pentru frumos al elevilor, iar proba de artă literară a pus în lumină copii talentați, cu potențial creator.

„Cea mai gustată probă (la propriu și la figurat) a fost cea de artă culinară, în cadrul căreia elevii au amenajat în curtea școlii standuri cu produse alimentare specifice toamnei (dulceață, compot, murături, zacuscă, fructe, legume etc.), dar și miere sau prăjituri gătite în casă. Toate au fost vândute sau împărțite colegilor pofticioși. Un moment mult așteptat a fost cel al tombolei la care au participat elevii înscriși la concurs cu lucrări sau costume. Ca premiu a fost oferit celor trei câștigători ai tombolei câte un tort de ciocolată din partea sponsorului Festivalului, SC Frivas Trans Construct SRL din Horia. Festivalul toamnei reprezintă alternativa școlii noastre la Halloween, o sărbătoare «de import». Preferăm să ne bucurăm de anotimpul recoltelor bogate în loc să purtăm măști înspăimântătoare. Acest festival este o sărbătoare luminoasă, veselă, potrivită vârstei elevilor noștri”, a afirmat profesor Ramona Stoian, directorul Școlii Gimnaziale „Carmen Sylva” din Horia.

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0