Prima paginăSocial

Festivalul Luminii la Pildeşti, în anul jubiliar 2019

Festivalul Luminii la Pildeşti, în anul jubiliar 2019

Dimensiune text

 

 

Când împlinesc 25 de ani, Cercetașii din Centrul Local „Adormirea Maicii Domnului” din Pildești au organizat sâmbătă, 8 iunie, a IX-a ediție a Festivalul Luminii. Evenimentul este unul anual și presupune implicarea în comunitate, cu scopul de a le aduce aminte tuturor de frumusețea lucrurilor mărunte, printr-o serie de activități, destinate atât celor mici, cât și celor mari.

Evenimentul a început la ora 19:30, cu ateliere interactive desfășurate de cercetași pentru toți cei prezenți. Astfel, acestea au constat în pictură pe față, modelaj de baloane, scrierea visurilor, urmărirea poveștii centrului nostru pe parcursul acestor 25 de ani de activitate, schimbului de cărți și desenarea propriei stele cu numele propriu. Toți participanții s-au bucurat de energia și entuziasmul de la ateliere și au reușit să se deconecteze de la problemele de zi cu zi. Tot în cadrul festivalului, Grupul de familii din Pildești a desfășurat un atelier de prăjituri pe care oamenii le-au putut cumpăra, banii fiind donați către o cauză nobilă.

Apoi a urmat un moment în care fiecare dintre cei prezenți a putut aprinde gulguțe – lampioane din hârtie reciclabilă în care sunt puse lumânările. După aceea, a început spectacolul, care a cuprins momente artistice la care au participat atât cercetașii, de la cei mai mici până la cei mai mari, cât și invitații speciali, precum Carina Mihăila, care ne-a surprins cu monologul amuzant, trupa Meliora, din Roman, care n-a umplut sufletele de emoție, și Alina Mîrț, care a reușit să ne înduioșeze inimile prin vocea ei. Cercetașii au deschis spectacolul cu un flash mob, introducându-ne în atmosfera visului, unde prindem putere și ne dăm frâu liber dorințelor și gândurilor noastre și în cadrul căruia nu suntem constrânși de nimic. Festivalul s-a finalizat cu o serie de melodii populare cântate de Iuliana Dămoc.

Ne-am bucurat să-i avem alături de noi pe cercetașii din centrul local „Insula Cercetașilor” Bacău şi din centrul „Murialdo into the wild” Roman, precum și pe toți aceia care au făcut posibilă această activitate și care ne susțin în continuare: Primăria şi Consiliul Local Cordun, Parohia Pildești, Postul de Poliţie Cordun, echipa ZF, Gabriel Sociu și Olimpia Ciobanu. Le aducem mulțumire și suntem foarte recunoscători pentru implicarea și susținerea Festivalului Luminii de anul acesta.


A consemnat Diana Mîrţ,
Cercetașii României – Centrul Local „Adormirea Maicii Domnului” din Pildeşti

 

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0