Prima paginăSocial

Festivalul Luminii de la Pildești, la a șaptea ediţie

Festivalul Luminii de la Pildești, la a șaptea ediţie

Dimensiune text

 

La Pildești a avut loc sâmbătă, 10 iunie, Festivalul Luminii, organizat de cercetașii Centrului Local „Adormirea Maicii Domnului” Pildești, din cadrul „Organizației Naționale Cercetașii României”, cu tema principală: „Redescoperă frumusețea lucrurilor mărunte!”.

Ne-am adunat cu mic cu mare, ca în zi de sărbătoare, ca să avem parte de un festival ca-n povești. Ne-am pregătit minuțios, confecționând gulguțe, globuri și alte decorațiuni care să creeze din niște lucruri aparent nefolositoare, un cadru magic.

Festivalul a început cu o serie de ateliere. În cadrul atelierului de facepainting, copiii au fost pictați pe față cu inimioare, steluțe, personaje din poveste, flori sau fluturi, toți fiind foarte entuziasmați de acest atelier care le-a colorat zâmbetele și bucuria de pe chip. Atelierul de baloane a fost unul creativ, în care dintr-un simplu balon s-au confecționat cățeluși, inimioare, săbii și alte minunății dorite de participanți, un atelier plin de voie bună și entuziasm. Atelierul de impresii a fost un atelier la care toți participanții și au lăsat un gând pe o pânză albă, pentru a rămâne acea simțire pentru totdeauna. În cadrul atelierul de pahare, cercetașii din ramura seniorilor ne-au învățat să confecționăm pahare din hârtie, după care ni-l umpleau cu popcorn și cu socată făcută de ei, acesta fiind un atelier foarte frecventat de către participanți. În cadrul atelierului de prăjituri, s-au vândut, de către grupul de familii din Pildești, prăjituri, sărățele și înghețată, toate făcute cu suflet în casă, banii fiind adunați pentru o cauză nobilă.

După desfășurarea atelierelor, a urmat un timp în care fiecare participant a aprins câte o gulguță, lăsându-și grijile să ardă și păstrând acea lumină în suflet. După aprinderea gulguțelor, a urmat un spectacol de momente artistice. Cercetașii au deschis spectacolul cu interpretarea imnului festivalului: „S-a aprins o stea”. Lupișorii ne-au pregătit un moment antrenant și amuzant de pantomimă și dans. Temerarii ne-au introdus și ei în lumea dansului, cu două momente pline de voie bună și mișcare. Exploratorii au continuat atmosfera creată cu un moment special de dansuri în stiluri și anotimpuri diferite. Seniorii au avut un moment de maximă intensitate în care ne-au arătat că vârsta nu e un impediment în a te bucura, a dansa și a arăta că sufletul rămâne tânăr pentru totdeauna, tot ce trebuie să facem este să menținem flacăra aprinsă.

Citește și:   Licitație pentru închirierea de locuri de parcare în Roman, pe 30 septembrie

Liderii au avut un moment cu totul special, în care au relatat o poveste prin intermediul umbrelor, moment realizat cu ajutorul trupei „Gong”, din Roman. Aceștia au conturat însemnătatea pe care o are iubirea. Ea poate fi un lucru mic, însă care poate muta munții din loc, poate schimba suflete, poate schimba lumea în bine.

Festivalul s-a terminat cu dansuri de muzică populară, în care toți ne-am luat de mână și am încins o horă de zile mari. Ne-am bucurat să-i avem printre noi pe cercetașii din Adjudeni, Sagna, Hălăucești și pe oamenii din localitățile apropiate. Toți participanții s-au îndreptat către casele lor plini de lumină în suflet, zâmbete și dorința de a ne strădui, prin lucruri micuțe, să lăsăm lumea puțin mai bună decât am găsit-o.

„Festivalul Luminii de anul acesta mi-a mărit grupul de prieteni, întâlnind oameni frumoşi, mi-a umplut sufletul cu energie şi voie bună cât pentru încă un an şi mi-a dat ocazia să-i descopăr pe cei din jurul meu prin lucrurile mărunte ce ne înconjoară. Festivalul Luminii mă schimbă în fiecare an spre mai bine”, a afirmat Veridiana Mîrț, lider cercetaş.

„Pot spune că acest festival a fost locul unde am putut să mă bucur de fiecare secundă: mulți oameni m-au făcut să zâmbesc și la rândul meu am reușit să aduc un zâmbet pe chipurile diferitelor persoane. Este o experiență uimitoare fiecare festival al luminii și sper ca anul viitor să continuăm să aducem zâmbete pe fețele oamenilor”, spune Carmen Mărtinaș, explorator.

Ne bucurăm că am reușit să realizăm o astfel de activitate, cu un impact mare asupra comunității, iar pentru acest lucru, aducem mulțumiri pentru sprijin și ajutor Parohiei „Adormirea Maicii Domnului” din Pildești, Primăriei Cordun şi Grupului de familii din Pildeşti și sperăm că vom continua și de acum încolo să descoperim frumusețea lucrurilor mărunte.

Ema Maria Bulai – lider cercetaș

 

 

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0