Festivalul de Datini și Obiceiuri va avea loc pe 30 decembrie

Dimensiune text

Miercuri, la Roman, a avut loc o ședință de lucru între conducerile administrațiilor din Roman și comunele limitrofe în vederea organizării celei de-a X-a ediții a Festivalului de Datini și Obiceiuri ”Roman Metropolitan”. Evenimentul va avea loc în penultima zi din an, pe 30 decembrie, începând cu ora 10.300. La fel ca-n fiecare an, ansamblurile vor traversa orașul în paradă, după care își vor prezenta momentele artistice pe scena din centrul orașului.

”Am avut miercuri o nouă întâlnire, ultima din acest an, cu primarii din Roman Metropolitan, alături de care, indiferent de culoarea politică, realizăm lucruri frumoase pentru zona noastră. Este drept că principalele colaborări privesc manifestările culturale, dar important este că aducem o stare de coeziune și, până la urmă, de forță și evoluție a zonei Roman Metropolitan. Am pus la punct ultimele detalii pentru tradiționalul Festival al Datinilor și Obiceiurilor, care va avea loc pe 30 decembrie, începând cu orele 10.30. Mă bucur că și edilii din comunele arondate Romanului știu să pună în valoare tradițiile și că reușim, în ciuda evoluției tehnologiei și a interesului crescut pentru mediul virtual, să ne bucurăm de spectacolele oferite de cei care pun în valoare obiceiurile de iarnă. Sunt sigur că și anul acesta, indiferent de vârstă, ne vom bucura cu toții de datinile străbune”, a declarat primarul Lucian Micu.

Anul trecut, peste 200 de nemțeni din zona Romanului au participat la festival, pentru a duce mai departe datinile străbune, fiecare fiind recompensat de administrația locală cu pachete cu dulciuri.COMENTARII

WORDPRESS: 0